Aseman seudun ja keskustan kehittäminen on saanut aikaan lähes kansanliikkeen Riihimäellä

Kulttuuria, kahviloita ja panimoravintola. Siinä muutama sadoista riihimäkeläisten ideoista, jotka kaupungin asukkaat ovat antaneet kaupunkikeskustan kehittämiseksi.

Riihimäki
Riihimäen Veturin aukio tulevaisuudessa rakennuksineen ja toimintoineen, havainnekuva
Riihimäen vision tarkoituksena on yhdistää vanha keskusta ja rautatieaseman alue.Riihimäen kaupunki

Aseman seudun voimakas kehittäminen on hiljentänyt Riihimäen vanhaa keskustaa. Kaupungin uuden kunnianhimoisen vision eräs tavoite on saada elämää koko keskustan alueelle.

– Mietimme visiossa erilaisia keinoja saada niin sanottu vanha keskusta ja aseman seutu tiiviimmin yhteen. Olemme erittäin innoissamme, että riihimäkeläiset ovat lähteneet joukolla auttamaan tässä työssä, iloitsee Riihimäen vs. kaavoituspäällikkö Anniina Korkeamäki.

Yli 550 riihimäkeläistä on kertonut toiveensa kaupungin kehittämisestä. Kyselyssä (siirryt toiseen palveluun) (Riihimäen kaupunki) olleeseen karttaan on tullut asukkailta lähes 3 000 merkintää.

Vanhoille veturitalleille toimintaa

Eräs kiinnostava kohde on vanhat veturitallit. Alue on saanut myös kaupunkilaiset innostumaan:

"Kunpa löytyisi joku sijoittajaporukka, jolta löytyisi rahaa veturitallien remontointiin Tampereen tapaan. Sijainti olisi ihanteellinen pienille käsityöläispajoille, kahviloile ja ravintoloille. Kaupunkilaisten olohuone!"

Punatiilinen veturitalli Riihimäellä
Riihimäen veturitallien vanhin osa on rakennettu vuonna 1869. Keskellä oleva vesitorni on vuodelta 1892.Antti Ruonaniemi / Yle

– Kun karttaa katsoo, niin veturitallit ovat juuri vanhan keskustan ja asemanseudun välissä. Muutenkin alue on tosi hieno ja hyvin kiinnostava. On kuitenkin selvää, että kovin nopeasti tallit eivät vapaudu kaupungin käyttöön, toppuuttelee Anniina Korkeamäki.

Saman asian vahvistaa myös kiinteistökehityspäällikkö Kai Perhola VR-Yhtymästä.

– Meillä on muutamia tiloja tyhjillään ja niitä olemme jo vuokraamassa, mutta näillä näkymin tarvitsemme veturitalleja vielä pitkään.

Riihimäen veturitallien vanhin osa on rakennettu vuonna 1869. Talleja on sen jälkeen laajennettu useaan kertaan.

Riihimäki-visio valmistuu kuluvan vuoden loppuun mennessä ja poliittiseen käsittelyyn se menee alkuvuodesta.