Mielenterveyspäivä valaisee Mikkelin kaupungintalon vihreällä

Vihreällä on symbolinen merkitys mielenterveyden ongelmista johtuvaa leimaamista vastaan. Tänään vietetään maailman mielenterveyspäivää.

Mikkeli
Mikkelin kaupungintalo
Inka Hannonen / Yle

Mikkelin kaupungintalo valaistaan tänään kello 18–20 vihreillä valoilla maailman mielenterveyspäivän kunniaksi. Päivän teemana on tänä vuonna nuorten ja nuorten aikuisten mielenterveys.

Samaan aikaan Helsingissä järjestetään Mind Pride -kulkue. Kulkueen järjestävät Mielenterveysseura ja Yle.

Vihreällä on symbolinen merkitys mielenterveyden ongelmista johtuvaa leimaamista vastaan.

Apua parisuhteen ongelmiin

Etelä-Savossa kriisikeskuksista haetaan eniten tukea parisuhteen ja perheen ongelmiin. Sekä Mikkelin että Savonlinnan kriisikeskuksista kerrotaan, että muita yleisimpiä yhteydenottosyitä ovat ahdistuneisuus ja kuolema lähipiirissä.

Mikkelin kriisikeskuksessa yhteydenottoja on yhä enemmän sekä asiakasvastaanotto-, verkko- että puhelinkriisityössä. Yhtenä syynä pidetään puhumisen kulttuurissa tapahtunut muutosta. Nykyisin keskusteluavun pariin hakeudutaan aiempaa herkemmin.

Halutessaan kriisikeskukseen voi ottaa yhteyttä myös nimettömänä tai esittäytyä muulla kuin omalla nimellä. Mielenterveysseuran paikallisjärjestöjen ylläpitämistä kriisikeskuksista saa keskusteluapua mieltä painaviin asioihin, eikä asiakkuudesta tule merkintää esimerkiksi ihmisen terveystietoihin.