Stora Enso irtisanoo seitsemän ja varautuu lomautuksiin Varkaudessa

Lomautukset olisivat vuonna 2016 aloittaneelle LVL-tehtaalle sen historian ensimmäiset.

lomautus
LVL-viilupuu
Toni Pitkänen / Yle

Stora Enso irtisanoo seitsemän työntekijää sahaltaan ja viilupuu- eli LVL-tehtaaltaan Varkaudesta. Lisäksi yhtiö varautuu lomauttamaan tarpeen tullen koko henkilöstönsä näistä yksiköistä.

Yhtiö kertoi yhteistoimintaneuvotteluiden päättymisestä tiistaina. Yksiköissä on yhteensä 110 työntekijää.

Stora Enso kertoo tukevansa irtisanottavia laajoin tukitoimin, joihin sisältyy muun muassa mahdollisuus uravalmennukseen.

Irtisanomisia ja mahdollisia lomautuksia perustellaan hiljentyvällä rakentamisella ja tukkipuun hinnannousulla. Lomautukset eivät ole rakennusalalla harvinaisia, mutta vuonna 2016 aloittaneelle LVL-tehtaalle ne olisivat ensimmäiset.

– Lomautuksista ei ole tällä hetkellä päätöksiä. Tilanne- ja tapauskohtaisesti katsotaan, miten isoja rajoituksia tarvitsee tehdä, kertoo LVL-tehtaan ja sahan johtaja Jaakko Huovinen.

Varkauden LVL-tehdas ja saha kuuluvat Stora Enson Wood Products -divisioonaan. Laitoksilla valmistetaan viilupuuelementtejä sekä höylä- ja sahatavaraa. Vuotuinen kapasiteetti on 150 000 kuutiometriä sahatavaraa, 10 000 kuutiometriä höylätuotteita sekä 70 000 kuutiometriä viilupuuta.

LVL-tehtaan tuotteita on käytetty muun muassa Joensuussa parhaillaan rakenteilla olevaan Suomen korkeimpaan puukerrostaloon.