Linda Liukas riemastui talouslehti Forbesin tunnustuksesta: "Maailmaa ei muuteta vain optioihin investoimalla vaan myös sijoittamalla lapsiin"

Forbes on listannut 50 eurooppalaista naista, jotka ovat edelläkävijöitä teknologia-alalla.

Linda Liukas
Linda Liukas Otavan ja Liken syksyn kirjojen lehdistötilaisuudessa Helsingissä 15. elokuuta.
Linda Liukas Otavan ja Liken syksyn kirjojen lehdistötilaisuudessa Helsingissä 15. elokuuta.Markku Ulander / Lehtikuva

Leveä hymy kuuluu puhelinlinjaa pitkin Linda Liukkaan ottaessa onnittelut vastaan.

– Tuntuu mainiolta! On hauskaa huomata, että aikuiset naisetkin tarvitsevat tällaisia roolimalleja. Ja ehkä miehetkin.

Lastenkirjailija ja kuvittaja Liukas on huomioitu yhtenä Euroopan johtavista teknologia-alan naisista talouslehti Forbesin (siirryt toiseen palveluun) kokoamalla 50 nimen listalla.

Linda Liukas kertoo, että listalla on useita hänelle entuudestaan vieraita nimiä, ja ilmoittaa nappaavansa heti heidät omiksi roolimalleikseen.

– Hienoa, että Forbesin listalla on fokuksessa juuri Eurooppa. Mielestäni Euroopan historiassa, eurooppalaisessa ihmiskuvassa ja meidän laaja-alaisuudessamme on paljon tarjottavaa paljolti Yhdysvaltojen ja Kiinan vetämälle teknologiakeskustelulle.

Liukas kuuluu "taistelijoihin"

Forbesin listaamia naisia ei ole asetettu tärkeysjärjestykseen. Heidät on kuitenkin luokiteltu viiteen joukkoon, jotka koostuvat yritysjohtajista, kasvuyrittäjistä, insinööreistä, keksijöistä sekä "taistelijoista" eli maailmaa teknologian avulla muuttavista ihmisistä.

Liukas on lehden mukaan yksi taistelijoista. (siirryt toiseen palveluun) Lehti mainitsee Liukkaan yhtenä Rails Girls -verkoston perustajista. Yli 300 kaupungissa toimiva verkosto järjestää ohjelmointityöpajoja tytöille.

– Kivaa, että talouslehti Forbes, joka toimii aivan eri rekisterissä kuin minä, näkee, ettei maailmaa muuteta vain optioihin investoimisella vaan myös sijoittamalla lapsiin!

Forbes huomioi myös Liukkaan Hello Ruby -kirjasarjan, joka on käännetty 25 kielelle. Kirjoissa ja niihin liittyvässä sovelluksessa opetetaan lapsille ohjelmointia tarinoiden ja pelien kautta. Sarjan uusin kirja julkaistaan tässä kuussa englanniksi.

Saamansa tunnustuksen Liukas toivoo johtavan siihen, että vanhemmat puhuisivat lapsilleen monenlaisista roolimalleista.

– On tärkeää pienten poikienkin tajuta, että myös nainen tai tyttö voi toimia tällä alalla.

Forbesin mukaan listan koostamisessa on otettu huomioon (siirryt toiseen palveluun) kunkin naisen johtoasema, vaikutus talouteen sekä yleinen vaikutusvalta omalla alallaan. Lehti listaa syksyllä Yhdysvaltain ja koko maailman johtavat teknologia-alan naiset.

Lue lisää:

Linda Liukkaan kolumni: Kun kasvojentunnistus ei toimi, onko syy ihmisen vai tekoälyn?

Henkilökuva: Linda Liukas – Neiti täydellinenkin itkee takahuoneessa

Kuuntele Linda Liukkaan haastattelu Yle Puheen Tuija Pehkosen vieraana