Etelä-Karjalassa tehty useita murtoja reilun viikon sisällä

Murtovarkaita on ollut liikkeellä Lappeenrannassa, Imatralla ja Ruokolahdella.

murto
Lappeenrannan teknillinen yliopisto
Lappeenrannan teknilliseltä yliopistolta anastettiin tietokoneita maanantain vastaisena yönä.Tommi Parkkinen / Yle

Poliisi tutkii useita Etelä-Karjalassa tehtyjä murtoja.

Tuorein tapaus on tiistain vastaiselta yöltä, kun kaksi miestä murtautui ikkunan kautta kerrostaloasuntoon Lappeenrannan Kourulassa. He anastivat muun muassa tulostimen ja mikrofonitelineen.

Asunnon omistaja oli kotona murtovarkaiden tullessa sisään. Omistaja pakeni naapuriin ja soitti sieltä hätäkeskukseen.

Poliisi sai epäillyt kiinni tuoreeltaan ja anastettu omaisuus palautettiin omistajalleen. Miehiä epäillään törkeästä varkaudesta.

Pitkäkyntisiä yliopistolla, asumisyksikössä, työmaaparakissa ja omakotitaloissa

Poliisi tutkii myös Lappeenrannan teknillisellä yliopistolla tehtyä murtoa. Yliopiston tiloihin ja pihalla olevaan työkaluvarastoon murtauduttiin maanantain vastaisena yönä. Sisätiloista anastettiin muutama tietokone ja sähkötyökaluja. Poliisi tutkii asiaa varkautena.

Lappeenrannan Mattilassa puolestaan anastettiin Eksoten asumisyksiköstä matto ja vähäinen määrä muuta omaisuutta sunnuntaina aamuyöllä. Rikoksesta epäillään naista ja miestä, joiden nimet ovat poliisin tiedossa. Poliisi tutkii tekoa varkautena.

Lappeenrannassa Kourulassa murtauduttiin viime torstain ja maanantaiaamun välisenä aikana työmaaparakkiin, josta vietiin sähkötyökaluja. Poliisi tutkii asiaa varkautena.

Ruokolahdella taas oli murtauduttu viime torstain ja sunnuntain välisenä aikana vapaa-ajankäytössä olevaan omakotitaloon sekä pihapiirissä olevaan navettarakennukseen. Navetasta oli anastettu vähäinen määrä omaisuutta. Poliisi tutkii asiaa varkautena.

Imatran Karhumäessä murtauduttiin syyskuun lopussa omakotitaloon ikkuna rikkomalla. Asunnossa oli pengottu kaappeja. Poliisi tutkii asiaa varkautena ja selvittää omistajan kanssa asunnosta anastettua omaisuutta.