1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lyhyet

Kalliomurskaamo sai luvan – Vesangan kyläläisten vastustus ei auttanut

Jyväskylän kaupunki on myöntänyt luvan toiminnan aloittamiseen rakennus- ja ympäristöjaoston tiukan äänestyksen jälkeen äänin 4–3..

Lyhyet
Läheltä
Yle

Jyväskylän kaupungin rakennus- ja ympäristöjaoston tiistai-iltana tekemä päätös tarkoittaa, että korpilahtelainen Leustun Kaivu Ky saa maa-aines- ja ympäristöluvan kymmeneksi vuodeksi. Lupa myönnettiin tiukan äänestyksen jälkeen äänin 4–3.

Varsinaisen kaivualueen pinta-ala on noin viisi hehtaaria, mutta koko suunnittelualueen koko on lähes 30 hehtaaria. Yritykselle ei myönnetty sen hakemaa lupaa aloittaa toimintaa ennen päätöksen lainvoimaisuutta.

Vesangan kyläläiset ovat keränneet lähes 1 500 nimeä hanketta vastustavaan adressiin. Eniten kyläläisiä huolestuttaa liikenneturvallisuus koulun lähistöllä, sillä kalliomurskaamo sijoittuu noin neljän kilometrin päähän Vesangan koulusta. Koulua käy lähes 200 oppilasta ja samassa pihapiirissä toimii myös noin sadan lapsen Vesangan päiväkoti.

Murskaamon alueelta löydettiin myös uhanalainen viitasammakko.

Korjattu 23:37 Kohta murskaamon aloitusluvasta, toisin kuin aiemmin uutisessa luki, yritykselle ei ole myönnetty lupaa aloittaa toimintaa ennen päätöksen lainvoimaisuutta.

Lue seuraavaksi