Oulun yliopiston arkkitehtuurin professori Rainer Mahlamäelle 30 000 euron kunniapalkinto

Rainer Mahlamäki on toiminut useissa kansainvälisten arkkitehtikilpailujen tuomaristoissa. Lisäksi hän on saanut useita palkintoja arkkitehtikilpailuissa Suomessa ja ulkomailla.

Oulu
Arkkitehtuurin professori Rainer Mahlamäki Oulun keskustassa
Arkkitehtuurin professori Rainer MahlamäkiYle

Oulun yliopiston arkkitehtuurin professori Rainer Mahlamäelle on myönnetty 30 000 euron Wihurin rahaston kunniapalkinto.

Wihurin rahaston hallituksen puheenjohtaja Erkki KM Leppävuoren mukaan Mahlamäki on aktiivisella julkaisutoiminnallaan ja puheenvuoroillaan vaikuttanut merkittävästi tämän päivän arkkitehtuurin ja rakennetun ympäristön kehittämiseen. Lisäksi Mahlamäki vaikuttaa suomalaisen arkkitehtuurin kansainväliseen näkyvyyteen.

Mahlamäki on ollut Oulun yliopiston arkkitehtuurin professori reilut 20 vuotta. Hän on toiminut myös monissa kansainvälisten arkkitehtikilpailujen tuomaristoissa ja saanut useita palkintoja arkkitehtikilpailuissa Suomessa ja ulkomailla.

Viime vuonna Mahlamäki sai pohjoismaisille taiteilijoille myönnettävän Ruotsin kuningashuoneen Prins Eugen -mitalin ja tänä vuonna hän sai Kultaisen Helsinki-mitalin.

Jenny ja Antti Wihurin rahasto on suomalainen säätiö, joka tukee vuosittain hankkeita ja niiden toteuttajia tieteen, taiteen ja yhteiskunnallisen toiminnan aloilla. Wihurin rahasto jakoi eilen apurahoja ja palkintoja yhteensä 12 miljoonaa euroa.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)