Uusi tehdas nappaa kastiketuotannon Kouvolassa – sai julkista tukirahaa 350 000 euroa

Kouvolan Herkun uuden tehtaan käynnistäminen on kaikkiaan 2 miljoonan euron investointi.

Kouvola
Kastikkeiden pakkaamista
Kaslink Foods Oy on pakannut kastikkeita asiakkaiden omilla tuotemerkeillä. Nyt se on luopumassa kastikkeista. Niiden tuotantoa on jatkamassa uusi yritys, Kouvolan Herkku.YLE / Anna Huittinen

Kouvolan Herkku käynnistää uuden elintarviketehtaan Valion meijerin entisissä tiloissa Kouvolassa. Yritys ryhtyy valmistamaan pää- ja jälkiruokakastikkeita.

Uutta tehdasta rakentava yritys on saanut 350 000 euroa EU-rahoitusta tuotantolaitoksen investointeihin.

Tuotantolinjan koeajoja tehdään marraskuussa, ja kastikevalmistus alkaa joulukuussa. Käynnistämisvaiheessa tehdas työllistää kolme ihmistä.

Kouvolan Herkku on elintarvikkeita valmistavan Kaslinkin perustajan Raino Kukkosen uusi yritys. Se ottaa tuotantoon kastikkeita, joita kaurapohjaisiin elintarvikkeisiin satsaava Kaslink ei enää mahdu tekemään omissa tuotantotiloissaan. Kaslink hakee uutta suuntaa kasvipohjaisista tuotteista.

– Osa Kaslinkin resepteistä siirtyy meille, osa on omia. Meillä on jo kastiketuotteista sopimuksia kaupanalan keskusliikkeiden kanssa, toimitusjohtaja Kari Rantanen kertoo.

2 miljoonan investointi

Raino Kukkonen on hankkeen pääsijoittaja. Hän ehti jäädä jo eläkkeelle, mutta palasi pelastamaan kastiketuotannon Kouvolassa.

Kukkonen perusti Kaslink Foods -yrityksen Kouvolaan vuonna 2001. Nyt perheyritystä luotsaavat hänen kolme poikaansa. Kastiketehtaasta on kasvanut Suomen suurin yksityinen meijeri.

Myös Kouvolan Herkun toimitusjohtajaksi valittu Kari Rantanen ja tämän puoliso ovat uuteen yhtiöön sijoittavia osakkaita. Pariskunnalla on noin kymmenen vuoden ajan ollut lounasravintola Kuusankoskella.

– Raino otti yhteyttä, että kiinnostaisiko pieni sivubisnes, Rantanen kertoo.

Kaikkiaan Kouvolan Herkun tehtaan käynnistäminen on kahden miljoonan euron investointi.