SSR Groupin entinen omistaja haki Pallas Rakennusta konkurssiin, mutta vetikin hakemuksen pois – toimitusjohtaja: "Saatavat on maksettu"

Syynä hakemukseen olivat lainasaatavat. Pallas Rakennuksen mukaan saatavat on kuitenkin maksettu, eikä konkurssihakemukselle enää ole perusteita.

Konkurssihakemus
Pertti Yliniemi
Pallas Rakennuksen hallituksen puheenjohtaja Pertti Yliniemi ei halunnut keskiviikkona aamupäivällä kommentoida konkurssihakemusta. Myöhemmin yhtiö kertoi maksaneensa kaikki saatavat.Raimo Torikka / Yle

Salpausselän rakentajien entinen pääomistaja haki yhtiötä konkurssiin. SSR Group myytiin keväällä 2018 uusille omistajille, ja siitä tuli Pallas Rakennus.

Lahtelainen Mika Wilenius myönsi SSR Groupille kesällä 2017 noin 460 000 euron osakaslainan. Wilenius vaati nyt syyskuun 2018 lopulla Pallas Rakennukselta maksamatonta pääomaa ja sille kertynyttä korkoa yhteensä vajaat 280 000 euroa sekä viivästyskorot.

Maksukehotuksessa Wilenius uhkasi hakea Pallas Rakennusta konkurssiin, jos saatavaa ei makseta viikossa. Wilenius jätti konkurssihakemuksen Päijät-Hämeen käräjäoikeuteen maanantaina. Hakemus siirrettiin käsiteltäväksi Vantaan käräjäoikeuteen.

Konkurssihakemuksessa Wilenius vaatii runsaan 53 000 euron saatavia.

Pallas Rakennuksen omistaja, hallituksen puheenjohtaja Pertti Yliniemi ei ensin halunnut kommentoida tapausta Ylelle laajemmin.

– Ei tässä mihinkään konkurssiin olla menossa, tämä on ihan höpöhöpö-juttu, Yliniemi tyytyi toteamaan.

Yhtiö maksoikin lainasaatavat

Myöhemmin keskiviikkona Pallas Rakennus kuitenkin julkaisi tiedotteen (siirryt toiseen palveluun), jossa yhtiö kertoo maksaneensa kaikki Wileniuksen konkurssihakemukseen liittyvät lainasaatavat. Tiedotteessa yhtiön toimitusjohtaja Jyrki Lautarinne totesi, että konkurssihakemukselle ei ole perusteita ja Pallas Rakennus kiistää sen.

Tämän jälkeen Lautarinne kertoi vielä Ylelle, että yhtiö maksoi Wileniukselle 230 000 euroa viime perjantaina 5. lokakuuta. Korot yhtiö maksoi myös äskettäin eli saatavia ei jäänyt. Maksut olivat myöhässä alkuperäisestä eräpäivästä, joka oli elokuun lopussa, mutta Lautarinne pitää konkurssihakemusta kohtuuttomana tapana periä saatavia.

Mika Wilenius vahvistaa saaneensa toisen summan perjantaina ja korkosumman tänään keskiviikkona. Konkurssihakemus on hänenkin mukaansa nyt aiheeton.

Konkurssihakemuksesta kertoi ensimmäisenä Etelä-Suomen sanomat verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun).

Juttua päivitetty 10.10.2018 kello 15:30 koskien konkurssihakemusta.