Influenssarokotukset alkavat Tampereella

Lapsista maksuttoman rokotuksen saavat nyt 6 kuukauden–6 vuoden ikäiset lapset.

Tampere
Influenssarokotetta pistetään käsivarteen.
Arkistokuva.Kalle Niskala / Yle

Influenssarokotukset alkavat Tampereen kaupungin terveysasemilla 15. lokakuuta. Rokotuksia annetaan Tampereen kaupungin terveysasemilla.

Maksuttoman kausi-influenssarokotuksen saavat tänä vuonna 65 vuotta täyttäneet, 6 kk–6 vuoden ikäiset lapset, sairautensa vuoksi lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat henkilöt, raskaana olevat naiset, sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö ja potilas- tai asiakastyöhön osallistuvat opiskelijat sekä varusmiespalvelukseen astuvat miehet ja vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuvat naiset.

Myös riskiryhmiin kuuluvien läheisillä on mahdollisuus maksuttomaan rokotukseen.

Ajan voi varata Tampereen kaupungin verkkosivulta (siirryt toiseen palveluun) tai terveyspalvelujen neuvonnasta numerosta 03 10023 tai ottamalla yhteyttä terveysasemalle.

Jos olet varannut terveysasemalta vastaanottoajan muun syyn vuoksi, voit samalla käynnillä myös saada rokotteen. Riskiryhmiin kuuluvat voivat saada rokotuksen normaalin tarkastuskäynnin yhteydessä.

Terveysasemilla influenssarokotuksia pistetään myös kampanjapäivänä ja -iltoina (siirryt toiseen palveluun), jolloin rokotukseen voi tulla ilman ajanvaraustakin.

Raskaana olevat naiset ja alle kouluikäiset lapset rokotetaan omassa neuvolassa tavanomaisten käyntien yhteydessä tai erikseen sovittuna ajankohtana tai isommissa neuvoloissa järjestettävinä kampanjapäivinä. Maksuttomaan rokotukseen oikeutetut koululaiset ja opiskelijat rokotetaan ensisijaisesti koulu- tai opiskeluterveydenhuollossa.