Poliisi kertoo lisää kuorma-auton alle jääneen äidin kuolemasta: sivullisen autoilijan toiminta saattoi pelastaa vaunuissa olleen lapsen

Kuorma-auton kuljettaja ei huomannut ison auton vierustalla tapahtunutta jalankulkuliikennettä. Pienen lapsen äiti kuoli onnettomuudessa tiistaina Jyväskylässä.

tieliikenneonnettomuudet
Köhniön Erämiehenkadulla lastenvaunuja työntänyt äiti jäi kuorma-auton alle ja kuoli.
Niko Mannonen / Yle

Poliisin esitutkinta eilen tiistaina sattuneesta onnettomuudesta on edennyt. Poliisin mukaan lastaan lastenvaunuissa työntänyt nainen on lähtenyt ylittämään työmaan välittömässä läheisyydessä ajorataa, jolloin hän jäi kuorma-auton yliajamaksi. Nainen kuoli törmäyksessä.

Poliisi on kuulustellut tapahtumiin liittyen rikoksesta epäiltynä järkyttynyttä kuorma-autonkuljettajaa. Hän kertoo tehneensä liikkeellä lähtiessään kaikkensa havaitakseen muita tiellä liikkujia, ja silti onnettomuus tapahtui.

Esitutkinnan perusteella kuorma-autonkuljettaja ei ole kyennyt huomaamaan välittömästi isohkon kuorma-autonsa vierustalla tapahtunutta jalankulkuliikennettä.

Naisen työntämät lastenrattaat olivat tapahtumassa jääneet kiinni kuorma-auton etuosaan tai puskuriin ja raahautuneet lyhyen matkan kuorma-auton mukana.

Vaunussa ollut alle 2-vuotias lapsi ei vahingoittunut. Poliisi kertoo, että esitutkinnan perusteella tapahtumaketju olisi voinut saada huomattavasti traagisemmat seuraukset.

Poliisin käsityksen mukaan sivullisten aktiivinen toiminta ehkäisi lisähenkilövahinkoja merkittävästi. Kuorma-auton kuljettaja havaitsi, että tilanteessa on jotain epätavallista vasta, kun sivullinen autoilija antoi tälle merkkejä tilanteesta.

Poliisi ei kommentoi tarkemmin asiaan liittyvien henkilöiden ikiä kunnioittaakseen läheisten surua ja järkytystä.

Julkisuudessa on spekuloitu, että läheinen linja-autopysäkki olisi liittynyt tapahtumaan, mutta esitutkinnan perusteella poliisi kumoaa epäilyt.

Esitutkinta jatkuu, ja poliisi haluaa selvittää erityisen seikkaperäisesti, millä tavoin asianosaisten toiminta poikkeuksellisessa liikenneympäristössä on vaikuttanut tapahtumaan.

Asian esitutkinta jatkuu epäiltynä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena.