Uusi kyberturvallisuuspalkinto eversti Aapo Cederbergille

Cederberg oli muun muassa mukana tekemässä Suomen ensimmäistä kyberturvallisuusstrategiaa. Ensi kertaa jaettu palkinto on suuruudeltaan 25 000 euroa.

kyberturvallisuus (turvallisuus)
Cyber Security Nordic 2018 -palkinto luovutettiin 10. lokakuuta 2018 Cyber Security Nordic -messuilla eversti evp Aapo Cederbergille kyberturvallisuuden pitkäjänteisestä edistämisestä ja tunnettuuden kasvattamisesta Suomessa ja kansainvälisesti.
Cyber Security Nordic 2018 -palkinto luovutettiin 10. lokakuuta Cyber Security Nordic -messuilla eversti (evp.) Aapo Cederbergille kyberturvallisuuden pitkäjänteisestä edistämisestä ja tunnettuuden kasvattamisesta Suomessa ja kansainvälisesti.Emmi Korhonen / Lehtikuva

Eversti (evp.) Aapo Cederberg on saanut pohjoismaisen kyberturvallisuuspalkinnon. Hän työskenteli yli 30 vuotta Puolustusvoimissa ja oli mukana laatimassa Suomen ensimmäistä kyberturvallisuusstrategiaa.

Cederbergin mukaan Suomi on kyberturvallisuuden kärkijoukoissa, mutta hän on silti huolissaan kyberturvallisuuden eteen tehtävistä panostuksista.

– Erilaiset kyberuhkat lisääntyvät kokoa ajan, joten panostusten kyberturvallisuuden kehittämiseksi pitäisi kasvaa vastaavassa suhteessa. Suomalaiselle kyberosaamiselle on kova kysyntä kansainvälisesti, sanoo Cederberg tiedotteessa.

Cederberg toimii nykyisin alan yrittäjänä ja kouluttajana eri puolilla maailmaa. Suuruudeltaan 25 000 euron palkinnon tavoitteena on korostaa kyberturvallisuuden tärkeyttä.

Palkinto jaettiin keskiviikkona ensimmäisen kerran Helsingissä järjestetyillä Cyber Security Nordic -messuilla.