1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulunvalvonta

Ylen A-studio marssi vahtimestarien ohi virastoihin ja yhtiöihin – palkittiin vuoden turvallisuusteosta

A-studion testissä toimittaja pääsi kulunvalvonnan ohi kymmenessä kohteessa 11:stä.

A-studio testasi: Mihin pääsee sisään keltaliiveillä ja tikkailla?
A-studio testasi: Mihin pääsee sisään keltaliiveillä ja tikkailla?

Ylen A-studion kesällä tekemä kulunvalvontatesti on palkittu vuoden turvallisuustekona. Turvallisuusalan lehti Turvallisuus & Riskienhallinta jakaa palkinnon "henkilölle, ryhmälle, yritykselle tai organisaatiolle, joka on yllättänyt positiivisella turvallisuuteen liittyvällä päätöksellä tai teolla".

Testissä A-studion toimittaja Pasi Peiponen testasi kulunvalvontaa ja tilaturvallisuutta kohteissa, joilla on merkitystä kansalaisten yleiselle turvallisuudelle tai tietoturvallisuudelle.

Testatut paikat olivat Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus (Valtori), Viestintävirasto, Suomen Pankki, Fortum Oyj, Helsinki-Vantaan lentoasema, Tieto Oyj, Hanasaaren voimalaitos, Helsingin Oodi-kirjaston työmaa, Rahoitusvakausvirasto, Säteilyturvakeskus ja Yleisradio.

Huoltomiehenä esiintynyt Peiponen pääsi yhdestätoista kohteesta kymmenessä sisään kulunvalvonnoista, hisseistä ja ovista toimistotiloihin sekä eri turvatasoisiin henkilökuntatiloihin ovien läheisyydessä.

Lue lisää:

Katso paljastava piilokameravideo – Ylen toimittaja testasi tärkeiden yritysten ja laitosten tilaturvallisuutta: Lähes kaikilla puutteita kulunvalvonnassa

Vastaavan päätoimittajan perustelut: Miksi toimittajamme pyrki sisään yrityksiin?