Melania Trump: Seksuaalirikossyytöksiä esittävillä tulee olla "kovia todisteita"

ABC Newsin haastattelussa Melania Trump kertoi järjestöjen estäneen hänen osallistumistaan avustusprojekteihin, koska ne eivät hyväksy hänen miehensä hallintoa.

Melania Trump
Melania Trump vierailullaan Egyptissä.
Melania Trump vierailullaan Egyptissä.EPA

Yhdysvaltojen ensimmäinen nainen Melania Trump on ottanut kantaa #MeToo-liikkeeseen. Televisiokanava ABC Newsille (siirryt toiseen palveluun) antamassaan haastattelussa hän kertoo tukevansa naisia, jotka ovat esittäneet seksuaalirikossyytöksiä, mutta haluaa heiltä "kovia todisteita".

48-vuotias Melania Trump kommentoi asiaa laajassa haastattelussa, jonka ABC News teki ennen kuin hän matkusti Afrikkaan viime viikolla.

– Tuen naisia ja heitä on kuultava, meidän on tuettava heitä, samoin myös miehiä, ei vain naisia, Trump sanoi ABC:n "Good Morning America" -haastattelussa.

Melania Trumpin mukaan syyttäjien on osoitettava väitteensä vankoilla todisteilla.

– Et voi vain sanoa jollekulle..." Minua on pahoinpidelty seksuaalisesti" tai "Teit sen minulle.", hän sanoi.

Hänen miestään presidentti Donald Trumpia vastaan on esitetty useita väitteitä uskottomuudesta ja seksuaalisesta häirinnästä. Trump itse on toistuvasti kiistänyt jyrkästi kaikki väitteet.

Hänen viimeisimmän valintansa, Yhdysvaltojen korkeimman oikeuden tuomarin Brett Kavanaughin nimityksen yhteydessä selvitettiin myös seksuaalista käyttäytymistä, kun kolme naista syytti Kavanaughia seksuaalisesta väärinkäytöksestä, kun he olivat teini-ikäisiä.

Trump kannatti koko prosessin ajan Kavanaughia. Yhdysvaltain senaatti lopulta vahvisti hänet kuulemisten ja ennakoitua pidemmän nimitysprosessin jälkeen. Kavanaughin virkavalan antamistilaisuudessa Valkoisessa talossa Trump pahoitteli Kavanaughin ja hänen perheensä kokemaa kärsimystä.

Osa järjestöistä estää Melanian osallistumisen Trumpin hallinnon vuoksi

ABC-haastattelussa ensimmäinen nainen puhui myös siitä, miten hän haluaisi työskennellä tietyissä avustusprojekteissa, mutta järjestöt, jotka eivät hyväksy miehensä hallintoa, ovat estäneet sen.

– Mielestäni he valitsevat politiikan muiden auttamisen sijaan, Melania sanoi.

Kun häntä pyydettiin nimeämään joitain ryhmiä, hän kielsi sanoen vain, että he tietävät, keitä he ovat.

Koko haastattelu ilmestyy perjantaina.

Lue myös:

Melania Trump antoi harvinaisen haastattelun ja tuki kiisteltyä tuomaria: "Kavanaugh on mielestäni hyvin pätevä"

Yhdysvaltain ensimmäinen nainen aloitti Afrikan-vierailunsa Ghanassa – Melania Trump on ensimmäisellä suurella ulkomaankiertueellaan ilman Donald Trumpia

Melania Trump matkustaa yksin viralliselle vierailulle Afrikkaan lokakuussa

Lähteet: AFP