Indonesiassa jälleen maanjäristys – useita kuollut rakennusten romahdettua

Järistys aiheutti pelkoa ja paniikkia, mutta mistään laajoista vahingoista ei ole toistaiseksi tiedotettu.

maanjäristykset
USGS:n karttakuva Indonesian maanjäristyksestä.
USGS:n karttakuva Indonesian maanjäristyksestä.USGS / EPA

Indonesiaa on ravistellut varhain torstaina jälleen uusi maanjäristys. Tällä kertaa voimakkuudeltaan 6,0 suuruinen järistys iski Jaavan ja Balin saarten rannikolle.

Järistyksen keskus oli 40 kilometriä itään Jaavalta.

Ainakin kolmen ihmisen tiedetään menehtyneen romahtaneen rakennuksen alle, kertoo uutistoimisto AFP. Lisäksi ainakin neljä ihmistä on loukkaantunut. Viranomaisten vahvistamat kuolemantapaukset sattuivat Sumenepissa Itä-Jaavalla, jossa rakennukset sortuivat uhrien päälle.

Järistys aiheutti pelkoa ja paniikkia. Ihmiset pakenivat kodeistaan ja muista rakennuksista ulos. Laajemmista vahingoista ei kuitenkaan vielä ole tiedotettu, eikä järistys ole tiettävästi nostattanut tsunamia. Varoitusta hyökyaallosta ei ole annettu.

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF ja Maailmanpankki pitävät vuosikokouksiaan tällä viikolla Balissa. Kokouksiin osallistuu yli 19 000 edustajaa ja muita vieraita, muun muassa eri maiden ja yritysten johtajia.

Indonesiassa on koettu tänä vuonna useita maanjäristyksiä. Viime kuussa voimakkuudeltaan 7,5:n maanjäristys ravisteli Sulawesin saarta. Järistyksen seurauksena yli 2 000 ihmistä on kuollut, kateissa on jopa yli 5 000 ihmistä. Yli 8 000 ihmistä asuu väliaikaisissa hätämajoituksissa.

Kesän aikana Lombokin maanjäristyksissä puolestaan menehtyi yli 550 ihmistä.

Lue myös:

Indonesian viranomaisten uusi arvio: Jopa yli 5 000 ihmistä kateissa maanjäristyksen ja tsunamin jäljiltä

Yle Indonesiassa: Kansainvälinen apu saapuu vihdoin Palun maanjäristyksen uhreille

Katso video: Katkenneet tiet vaikeuttavat avustustöitä ja uhrien löytämistä Indonesian katastrofialueella

Indonesian avustusoperaatiota johtava suomalainen: Maanjäristyksestä kohta viikko, eikä kokonaiskuva ole vieläkään kasassa

Guardian: Indonesian katastrofialueella levitettävät valeuutiset padon sortumisuhasta ja uudesta järistyksestä aiheuttavat paniikkia

Tulivuori purkautui Indonesian katastrofialueella – maanjäristyksen ja tsunamin uhriluku kasvaa

Lähteet: AFP, Reuters, AP

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus