1. yle.fi
  2. Uutiset

Tekoälyseminaarin suosio yllätti – Mikkelissä kuullaan, kuinka tekoäly auttaa myynnissä ja viljelyssä

Tekoäly Mikkeli -iltapäiväseminaarissa on torstaina puheenvuoroja muun muassa tekoälystä hyvinvointipalvelujen tukena, täsmäviljelystä sekä tekoälystä asiakaspalvelun ja myynnin apuna.

Mikkeli
Läheltä
Yle

Kaikille avoimen tekoälyseminaarin suosio yllätti tapahtuman järjestäjät Mikkelissä.

Torstaina Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoululla järjestettävään iltapäiväseminaariin on ilmoittautunut yli 120 ihmistä julkiselta sektorilta ja eri yrityksistä.

Iltapäivällä kello 13 alkavassa seminaarissa on puheenvuoroja muun muassa tekoälystä hyvinvointipalvelujen tukena, täsmäviljelystä sekä tekoälystä asiakaspalvelun ja myynnin apuna.

Tilaisuuden aluksi kerrotaan, mitä tekoäly on ja mitä se käytännössä tarkoittaa. Tekoäly on laaja termi, sanoo Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun tutkimuspäällikkö Mikko Lampi.

– Se sisältää erilaisia sovelluksia ja matematiikkaan pohjautuvia välineitä ja ratkaisuja, joilla voidaan tehdä näennäisesti älykkäiltä vaikuttavia asioita.

Tekoälyä on odottamattomissakin paikoissa ja mukana lähes jokaisen ihmisen arjessa eri tavoin. Musiikin tai elokuvien verkkopalvelut hyödyntävät suosituksissaan tekoälyä, älypuhelimet käyttävät kasvontunnistusta apunaan ja esimerkiksi lainatarjousten taustalla on usein tekoälyä.

Lue seuraavaksi