Inari yrittää kohentaa monitoimitalon sisäilmaa

Monitoimitalon tiloihin lisätään ilmanpuhdistimia, siivousta tehostetaan, ilmanvaihto puhdistetaan ja säädetään.

sisäilma
Lapsi kirjoittaa tehtävävihkoon.
Inarin monitoimitalossa on koululaisia ja päiväkotilapsia.Jyrki Lyytikkä / Yle

Inarin kunta yrittää parantaa monitoimitalon huonoa sisäilmaa useilla keinoilla. Kunnan mukaan kyse on tilapäisistä parannuksista.

Monitoimitalon tiloihin lisätään ilmanpuhdistimia, siivousta tehostetaan, ilmanvaihto puhdistetaan ja säädetään. Kunta selvittää, kuinka monella koululaisella, päiväkotilapsella ja työntekijällä on sisäilman aiheuttamia oireita.

Inarin koulun, päiväkotien, ruokapalvelun ja terveystoimen käytössä olevan rakennuksen remontti vesivahingon jälkeen etenee kunnan mukaan aikataulussa. Tiloissa on edelleen menossa kuivatus, jonka jälkeen tehdään korjaukset. Remontti valmistuu suunnitelman mukaan marraskuussa.

Päivähoidon tiloihin tehdään ensi viikolla tilapäistilojen tarkastus, jolla arvioidaan nyt käytössä olevien tilojen käyttökelpoisuutta. Terveydensuojelutarkastaja on vieraillut tiloissa edellisen kerran syyskuussa ja seuraa tilannetta. Koulussa B-puolelta on siirretty osa opetuksesta A-puolelle.

Inarin kunta myös etsii käytettävissä olevat evakkotilat. Inarin kunnan sivistyslautakunta päätti asiasta keskiviikkona.

Koulun ja päiväkodin vanhempainilta järjestetään kahden viikon kuluttua, 25. lokakuuta, jolloin kunta lupaa kertoa asiasta lisää.