Pelastuslaitos vapautti päästään pinteeseen jääneen koiran Tervolassa – ei enää mahtunutkaan pentuaikojen kulkuaukosta

Koira oli jäänyt korvistaan kiinni ovessa olevaan tuuletusaukkoon, josta se ja kissakaverinsa olivat tottuneet pentuna kulkemaan.

pelastustoimi
Paloauto harjoituksessa.
Jari Peltoperä / Yle

Pelastuslaitoksen Tervolan yksikkö pelasti torstaina aamupäivällä päästään kiinni jääneen koiran Tervolan Ylipaakkolassa. Koira oli jumiutunut ulkorakennuksessa olevasta koiratarhasta hakevarastoon johtavassa ovessa olevaan aukkoon.

– Koira oli jäänyt päästään kiinni oven alareunassa olevaan ilmanvaihtoaukkoon. Se oli ilmeisesti pentuna tottunut kulkemaan siitä, kertoo Veli Salmi Lapin pelastuslaitokselta.

Reilun vuoden ikään varttunut koira ei kuitenkaan enää mahtunut ulos luukun kautta hakevaraston puolelle. Koiraparka jumiutui aukkoon korvistaan ja päästään.

Salmen mukaan koira oli ehtinyt olla tiukasti kiinni aukossa jo jonkin aikaa, kun pelastuslaitos ehti paikalle. Olosuhteisiin nähden se oli kuitenkin hyväntuulinen.

– Kyllä sen häntä rupesi heti heilumaan, kun menimme sitä puhuttelemaan.

Koira oli tilanteesta selvittyään janoinen ja nälkäinen, mutta Salmen mukaan iloinen ja hyvävointinen.

Salmen mukaan syy sille, miksi koira pyrki pienestä reiästä oven toiselle puolelle ei ole tarkkaan selvillä. Sillä on talossa kaverinaan myös kissa, joka käyttää samaa aukkoa kulkureittinään. Salmi pitää mahdollisena, että koira pyrki aukosta läpi kuultuaan isäntäväen ääniä seinän toiselta puolelta.