Antti Rinne ensi viikon äänestyksestä: "Mikään tämän hallituksen tempuista ei enää yllätä"

Rinteen mukaan hallitus pyrkii suoristamaan rivejään irtisanomiskiistassa.

irtisanomissuoja
SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne eduskunnan kyselytunnilla Helsingissä torstaina 11. lokakuuta.
SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne eduskunnan kyselytunnilla Helsingissä torstaina 11. lokakuuta.Jussi Nukari / Lehtikuva

Pääoppositiopuolue SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne arvioi, että hallituksen tiedonanto työllisyyspolitiikasta johtuu hallituksen halusta ampua rivit suoraksi irtisanomiskiistassa.

– Täällä on eduskunnan käytävillä paljon sellaisia kansanedustajia, jotka eivät näe mitään järkeä tässä kiistelyssä tai irtisanomislain sisällössä, Rinne sanoo.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoi tänään ensi viikolla eduskunnalle annettavasta hallituksen tiedonannosta. Sipilän mukaan luottamuksen mittauttaminen koskee hallituksen koko työllisyyspolitiikan linjaa.

Tiedonannosta keskustellaan ensi viikon tiistaina ja hallituksen luottamuksesta äänestetään keskiviikkona.

Rinteen mielestä hallitus on vain pyrkinyt naamioimaan äänestyksen irtisanomissuojan heikentämisestä äänestykseksi työllisyyspolitiikasta.

– Minua ei yllätä oikeastaan enää mikään tämän hallituksen tempuista. Siellä ja täällä on synnytetty kriisejä, erityisesti työmarkkinoilla. Tämän hallituksen toiminta ei yhtään parane näillä tempuilla, Rinne sanoo.

Tiedonannon sijaan Rinne olisi toivonut hallitukselta esityksiä siitä, miten riita hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen välillä ratkaistaan.

Hallitus tavoittelee tiedonannollaan tukea eduskunnalta ja sen myötä palkansaajajärjestöjen protestien rauhoittumista.

Rinteen mukaan ammattiyhdistysliike on tavallisesti kunnioittanut eduskunnan käsittelyä, mutta hän huomauttaa, että tiedonannossa eduskunnalle ei ole kyse varsinaisen lakiesityksen käsittelystä.

Palkansaajajärjestöt ovat vaatineet hallitusta perumaan esityksen irtisanomissuojan heikentämisestä. Vaatimuksensa tueksi järjestöt ovat lyöneet lisää painetta ylityökielloilla ja muilla työtaistelutoimilla.

Järjestöt ovat ilmoittaneet, että työtaistelutoimet tulevat kovenemaan asteittain, mikäli esitystä ei vedetä pois.

Lue myös:

Pääministeri Sipilä mittauttaa hallituksen luottamuksen – syynä kiista irtisanomislaista