Hyppää sisältöön

Lääketieteen opiskelijat ryhtyvät Turun yliopistossa taisteluun huuhaata vastaan

Tavoitteena on kouluttaa sukupolvi, joka pystyy haastamaan julkisuudessa leviävät uskomukset ja tarjoamaan vastalääkkeeksi tutkittua tietoa.

Kuva: Philip Stenkula / Yle

Turun yliopiston lääketieteen opiskelijat ovat perustaneet Vastalääke-nimisen yhdistyksen, jonka tarkoituksena on ehkäistä virheellisen tiedon leviämistä ja kansantajuistaa lääketiedettä.

Turun yliopiston tiedotteen mukaan taustalla on tiedekunnan opiskelijoiden turhautuminen virheellisten terveysväittämien, kuten rokotekriittisyyden ja uskomushoitojen, leviäminen Suomessa. Tavoitteena on kouluttaa sukupolvi, joka pystyy haastamaan julkisuudessa leviävät uskomukset ja tarjoamaan tutkittua tietoa vastalääkkeeksi.

Yhdistys tarjoaa jäsenilleen viestintä- ja kirjoituskoulutusta. Lääketieteen opiskelijoita valmennetaan viestimään terveyteen ja tutkimukseen liittyvistä asioista.

Uskomushoidot puhuttivat myös viime viikolla Turun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan 75-vuotisjuhlinnan yhteydessä. Esimerkiksi professori Juhani Knuuti puhui siitä, miten uskomushoidot ovat säilyttäneet suosionsa, vaikka tutkittua tietoa on koko ajan paremmin saatavilla.

Lue lisää: