Hyppää sisältöön

Koe ensimmäisenä: Yle Uutisvahdin älykäs Voitto-robotti suosittelee juuri sinulle hyödyllisiä uutisia

Yle Uutisvahti astuu uuteen aikakauteen, kun älykäs Voitto-robotti ryhtyy antamaan henkilökohtaisia lukusuosituksia käyttäjien lukitusnäytöille ensimmäisenä maailmassa.

Voitto-robotti antaa nyt räätälöityjä suosituksia sinulle tärkeistä uutisaiheista Yle Uutisvahti -sovelluksessa. Kyseessä on maailman ensimmäinen suoraan lukitusnäytölle suosituksia tuova älykäs uutisassistentti.

– Tarkoitus on parantaa myös kiireisten ihmisten mahdollisuutta pysyä helpommin kartalla siitä, mitä yhteiskunnassa ja ympäristössämme tapahtuu. Maailmassa on huutava tarve sille, että ihmiset ymmärtävät yhteiskunnan tapahtumia paremmin, Yle News Labin päällikkö Jukka Niva sanoo.

Voitto hyödyntää koneoppimista työssään. Se antaa suosituksia aiemmin lukemiesi uutisten ja aihepainotuksiesi perusteella.

– Voiton tärkein tehtävä on varmistaa, ettet missaa sinulle tärkeitä juttuja. Voitolle voi kertoa jo puhelimen lukitusnäytöllä sovellusta avaamatta, kuinka kiinnostavia sen suositukset ovat, kertoo Yle Uutisvahdin tuoteomistaja Jarno M. Koponen.

– Tässä vaiheessa Voitto on vielä alkutaipaleellaan. Oppimista on vielä paljon, siksi jatkamme nyt kehitystyötä aktiivisesti käyttäjien kanssa. Henkilökohtaisilla suosituksilla haluamme avata suomalaisille aidosti uusia asioita ja näkökulmia, Koponen sanoo.

Voitto-robotin älykkäät uutissuositukset saat käyttöösi Uutisvahdin Android-sovelluksessa. Uusimman sovelluspäivityksen voit ladata täältä (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös:

.
.