1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Markus Lohi

Lohi: Valtion työpaikkoja maakuntiin ensi vaalikaudella

Markus Lohen (kesk.) mukaan valtion palvelujen ja työpaikkojen siirtäminen maakuntiin edellyttää kaikkia hallinnonaloja koskevaa ohjelmaa.

Markus Lohi
Markus Lohi
Markus Lohi.Vesa Toppari / Yle

Suomessa on aloitettava iso valtion työpaikkojen alueellistaminen seuraavalla vaalikaudella, vaatii rovaniemeläinen kansanedustaja Markus Lohi (kesk.).

Lohen mukaan valtion palvelujen ja työpaikkojen siirtäminen maakuntiin edellyttää kaikkia hallinnonaloja koskevaa ohjelmaa.

Lohi sanoo, että esimerkiksi Suomessa ja Ruotsissa valtion työpaikkoja on siirretty isoista kaupungeista alueille. Hän kysyy, mikä on SDP:n ja kokoomuksen kanta alueellistamiseen.

– Tulevien eduskuntavaalien pääkysymyksiä on, kehitetäänkö koko Suomea tasapainoisesti. Sinipunapuolueita SDP:tä ja Kokoomusta yhdistää keskittämisuskovaisuus. Molemmissa puolueissa on väkeviä ja vaikutusvaltaisia voimia, joiden mielestä ihmiset, palvelut ja työpaikat on tietoisella politiikalla keskitettävä suurimpiin kaupunkeihin. Keskustan linja on ollut ja on, että elämisen edellytykset on turvattava kaikkialla Suomessa laitoja myöten – myös Pohjois- ja Itä-Suomessa, Lohi sanoo tiedotteessaan.

Hänen mukaansa nopeat tietoliikenneyhteydet ja digitalisaatio mahdollistavat töiden hajauttamisen eri puolille maata.

Tällä vaalikaudella valtio on karsinut toimipisteitään maakunnista. Markus Lohen mukaan syynä on ollut valtion talouden huono tila joka on kuitenkin nyt aiempaa parempi.

Lohi on keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja.

Lue seuraavaksi