KuPS voitti lomakorvauskiistan käräjillä – ex-pelaajat saavat muutaman satasen, mutta maksavat tuhansien eurojen oikeudenkäyntikulut

Pohjois-Savon käräjäoikeus hylkäsi ison osan pelaajien nostamasta kanteesta.

Kuopion Palloseura
YLE

Kuopion Palloseura on voittanut palkkariitansa käräjäoikeudessa. Kolme KuPSin entistä pelaaja karhusi seuralta useita tuhansia euroja lomakorvauksia. Käräjäoikeus hyväksyi vain osan kanteesta.

KuPSin pitää maksaa kahdesta vuosilomapäivästä Juha Hakolalle 256 euroa. Patrick Poutiaiselle KuPSin pitää korvata kahdesta vuosilomapäivästä 216 euroa. Mika Ääritalolle seura maksaa yhdestä vuosilomapäivästä 100 euroa.

Pelaajat joutuvat kuitenkin korvaamaan Kuopion Palloseuran oikeuskuluja 9 000 euroa. Tuomio ei ole lainvoimainen, siitä voi valittaa hovioikeuteen.

Käräjäoikeus katsoi, että pelaajasopimusta on pidettävä työsopimuksena. Tuolloin pelaajien oikeus vuosilomaan määräytyy vuosilomalain mukaan.

KuPS joutui maksamaan vuosilomapäivistä, koska lomapäiviksi oli laskettu päiviä, jotka olisivat muutoinkin vapaapäiviä, kuten esimerkiksi juhannusaatto.

Pelaajat katsoivat myös, ettei heille ole kirjallisesti ilmoitettu vuosiloman alkamisesta. Käräjäoikeus katsoi, että heille oli ilmoitettu asiasta hyvissä ajoin.

Kolme asian riitauttanutta pelaajaa eivät saaneet jatkosopimusta KuPSin kanssa kaudelle 2016–2017.