1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikenneonnettomuudet

Kolme nuorta miestä kuoli ulosajossa Kalajoella – Poliisi: Huomattava ylinopeus, ainakin 150 km/h

Lisäksi yksi loukkaantui vakavasti lauantaina aamuyöllä sattuneessa onnettomuudessa.

Henkilöauto oli ajautunut loivasti vasemmalle kaartuvalla tieosuudella pientareelle, minkä jälkeen se oli törmännyt peltoliittymärumpuun ja ajautunut noin viisikymmentä metriä ulos tieltä ojaan katolleen. Kuva: Tomi Hirvinen / Lehtikuva

Kolme nuorta miestä on kuollut henkilöauton ulosajossa Pohjois-Pohjanmaalla Kalajoella, kertoo poliisi (siirryt toiseen palveluun). Lisäksi auton takapenkillä matkustanut nuori mies loukkaantui vakavasti.

Ulosajossa kuollut henkilöauton kuljettaja ja toinen henkensä menettäneistä matkustajista olivat veljeksiä, kertoo poliisi STT:lle.

Kaikki autossa olleet neljä ihmistä olivat poliisin mukaan 2000-luvulla syntyneitä. Rikoskomisario Jan Sormunen Oulun poliisista kertoo, että auton kuljettaja oli 18-vuotias, muut olivat vuotta nuorempia. Kaikki olivat kalajokelaisia.

Loukkaantunut nuorukainen on kuljetettu Oulun yliopistolliseen sairaalaan jatkohoitoon. Hänen vammoistaan ei ole tarkkaa tietoa, mutta poliisi ei ole päässyt vielä puhuttamaan häntä.

Syöksyi kymmeniä metrejä tieltä ja päätyi ojaan

Poliisin mukaan Kalajoen suunnasta tullut auto oli toistaiseksi varmistamattomasta syystä ajautunut kaarteessa pientareelle, törmännyt peltoliittymärumpuun ja ajautunut noin 50 metrin matkan ulos tieltä päätyen ojaan katolleen.

Rikoskomisario Sormunen kertoi lauantaipäivällä Ylelle, että vaikuttaa vahvasti siltä, että tieltä suistumisen aiheutti huomattava ylinopeus. Auton nopeus on ollut ainakin 150 kilometriä tunnissa, kun kyseisellä tieosuudella saa ajaa 100 kilometriä tunnissa.

– Poliisi ei ole havainnut turmapaikan tutkinnassa tiellä jarrutusjälkiä, Sormunen kertoo STT:lle.

Sormusen mukaan ainakin loukkaantuneen matkustajan turvavyö oli ollut kiinnitettynä. Muiden osalta tarkkaa tietoa ei vielä lauantaina ollut.

Kuljettajaa epäillään poliisin mukaan törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeistä kuolemantuottamuksista sekä törkeästä vammantuottamuksesta. Onnettomuustutkintalautakunta ja poliisi jatkavat asian tutkintaa.

Onnettomuus sattui Ylivieskantiellä lähellä Tyngän kylää lauantaina aamuyöllä kello yhden jälkeen.

Auton nopeus on ollut ainakin 150 kilometriä tunnissa, kun kyseisellä tieosuudella saa ajaa 100 kilometriä tunnissa. Kuva: Tomi Hirvinen / Lehtikuva

Kirkkoherra IS:lle: "Suru ympäröi meitä kaikkia"

Kalajoki on vain 12 000 asukkaan kunta. Pienessä kunnassa tällainen onnettomuus koskettaa kaikkia, kertoo Kalajoen seurakunnan kirkkoherra Kari Lauri Ilta-Sanomille (siirryt toiseen palveluun).

– Näin iso tapahtuma pysäyttää ja suru ympäröi meitä kaikkia, hän sanoo lehdelle.

Laurin mukaan Kalajoen kirkko on tänään auki kaikille ja siellä on seurakunnan työntekijöitä, joiden kanssa tragediasta voi keskustella. Avoin suruhartaus järjestetään ensi viikon tiistaina tai keskiviikkona.