1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kalajoki

Kalajoen seurakunta perheiden ja nuorten tukena: "Tärkeintä on nyt läsnäolo ja kuunteleminen"

Seurakunnan työntekijät lähtivät jo yöllä tukemaan onnettomuuden uhrien perheitä. Tapahtunut on järkytys koko paikkakunnalle.

Lauantaiyönä Kalajoelta Ylivieskaan johtavalla tiellä tapahtui onnettomuus, jossa kolme nuorta kuoli ja yksi loukkaantui. Kuva: Tomi Hirvinen / Lehtikuva

Kalajoen seurakunta aloitti kriisityön hyvin nopeasti yöllä nuorten tuhoisan liikenneonnettomuuden jälkeen. Kirkkoherra Kari Lauri kertoo saaneensa ensimmäisen puhelinsoiton tapahtumista jo aamuyöllä pari tuntia onnettomuuden jälkeen.

– Seurakuntamme työntekijöitä lähti yöllä Kirkon henkisen huollon ryhmän Hehun kanssa viemään suruviestejä koteihin. Ryhmä toimi poliisin ja sosiaalipäivystyksen ohjeiden mukaisesti, Kari Lauri kertoo.

"Suru koskettaa nyt paikkakuntaamme"

Nuorten kuolemaan johtanut onnettomuus on tragedia perheiden ja omaisten lisäksi myös koko paikkakunnalle. Kirkko pyrkii kulkemaan nuorten rinnalla, ja seurakunta on yhteydessä muun muassa alueen kouluihin.

– Meidän tehtävä on kulkea ihmisten rinnalla surunkin hetkinä.

Kirkkoherra Kari Lauri myöntää, että surevan nuoren kohtaaminen on haasteellista.

– Tärkeintä on läsnäolo ja kuunteleminen. Se jo luo nuorelle turvallisuutta, kun hän huomaa, että heistä pidetään huolta elämän äkkitilanteissa ja vaikeissa hetkissä, Kari Lauri uskoo.

Kirkko avoinna hiljentymistä varten, kriisiapua tarjolla myös kaupungilta

Kalajoen kirkko on avoinna tänään lauantaina kello 17–20 hiljentymistä, kuuntelemista ja keskustelua varten. Kalajoen seurakuntakodilla järjestetään myös nuorten ilta kello 18–21. Sekä kirkossa että seurakuntakodissa on paikalla kirkon työntekijöitä.

– Omaisten kanssa olemme sopineet, että järjestämme tulevana tiistai-iltana suruhartauden kirkossa, Kari Lauri jatkaa.

Myös Kalajoen kaupunki järjestää kriisiapua sitä tarvitseville. Kaupungin kriisipuhelin päivystää ympäri vuorokauden maanantaiaamuun kello kahdeksaan saakka numerossa 044 4691 558. Tämän jälkeen neuvontanumero on 044 4691 505.

Nuorisotalo Alex on auki tänään lauantaina kello 13–21 ja sunnuntaina 12–21 välisenä aikana. Paikalla on henkilökuntaa tukena ja keskusteluapuna.

Kouluilla ja oppilaitoksilla kriisiapua järjestetään tulevana maanantaina.

Lauantaiyönä Kalajoelta Ylivieskaan johtavalla tiellä tapahtui onnettomuus, jossa nuorten auto suistui tieltä kohtalokkain seurauksin. Kolme nuorta kuoli ja yksi nuori loukkaantui. Seurakunnan tiedotteen mukaan loukkaantuneella ei ole hengenvaaraa.