Vihreiden Antero Vartia jättää eduskunnan

Hän aikoo keskittää kaikki voimansa tulevaisuudessa ilmastonmuutoksen torjuntaan.

Antero Vartia
Antero Vartia
Antero VartiaPetteri Sopanen / Yle

Vihreiden kansanedustaja Antero Vartia kertoo Facebook-sivuillaan (siirryt toiseen palveluun), että ei asetu ehdolle seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Hän kirjoittaa keskittävänsä kaiken aikansa ilmastonmuutoksen torjuntaan. Hän sanoo, ettei olisi voinut siirtyä seuraavaan tehtäväänsä ilman kansanedustajan työtään. Hän ei kerro tulevaisuuden suunnitelmistaan enempää vaan lupaa lisätietoja myöhemmin.

– Pidän työtä eduskunnassa vaikuttavana ja äärimmäisen tärkeänä, ja olisin mielelläni jatkanut työtäni siellä. Työ yhteiskunnan eteen kuitenkin jatkuu, vaikka areena on toinen. Minulla ei olisi ollut mahdollisuutta ryhtyä uuteen projektiin, jos en olisi saanut toimia kansanedustajana, Vartia kirjoittaa Facebookissa.

Hän kuvailee kirjoituksessaan työtään ensimmäisen kauden kansanedustajana inspiroivaksi ja oppineensa vuosien aikana paljon uusia asioita. Hän kirjoittaa pitävänsä kansanedustajan työtä vaikuttavana ja äärimmäisen tärkeänä.

– Olen valtavan kiitollinen kaikesta saamastani tuesta, ja sen ansiosta viimeiseen neljään vuoteen on mahtunut paljon hyvää.

Vartia on ollut julkisuudessa paitsi kansanedustajana myös suositun saunaravintola Löylyn perustajana. Hän kertoi maanantaina myyvänsä osuutensa yrityksestä näyttelijä Jasper Pääkköselle.