Hyppää sisältöön

Lumimyrsky surmasi yhdeksän vuorikiipeilijää Nepalissa

Ryhmä eteläkorealaisia kiipeilijöitä oli aikeissa nousta Mount Gurjalle.

Himalajan vuoristossa sijaitsevan Mount Gurjan huipulle on noustu viimeksi 22 vuotta sitten. Kuva: AOP

Yhdeksän vuorikiipeilijää on saanut surmansa yrittäessään nousta Länsi-Nepalissa sijaitsevalle Mount Gurjalle. Viiden eteläkorealaisen kiipeilijän ryhmä ja neljä nepalilaista opasta kuolivat, kun voimakas lumimyrsky iski perjantaina heidän leiriinsä.

– He putosivat alas kalliolta ja kuolivat, Etelä-Korean ulkoministeriö vahvistaa lausunnossaan.

Onnettomuuspaikalle lähetetyn pelastushelikopterin miehistö pystyi havaitsemaan seitsemän ruumista ennen kuin sääolosuhteet pakottivat helikopterin palaamaan kentälle. Kadonneiden uskotaan kuolleen.

Kiipeilijöiden etsinnät aloitettiin lauantaina, kun ryhmään ei oltu saatu yhteyttä yli vuorokauteen. Retkikunta oli odottanut sopivaa hetkeä nousta Mount Gurjan huipulle viime sunnuntaista lähtien.

Nyt sattunut onnettomuus on yksi Nepalin kiipeilyhistorian pahimmista. Kolme vuotta sitten 18 ihmistä sai surmansa, kun maanjäristyksen käynnistämä lumivyöry pyyhki kiipeilijöiden leirin Mount Everestillä.

Annapurnan alueella Himalajan vuoristossa sijaitseva Mount Gurja on harvoin kiivetty vuori. Viimeksi tämän 7 193 metriä korkean vuoren huipulle noustiin vuonna 1996.

Lue lisää: