Myrsky toi Walesiin pahimmat tulvat 30 vuoteen – yksi ihminen menehtyi maanvyöryssä

Itäisessä Englanissa puolestaan mitattiin ennätyslämpötiloja.

myrskyt
Siniharmaa Ford-auto osittain veden alla, taustalla seisoo kaksi miestä vedessä, nainen ottaa kuvaa kännykällä.
Tulvivaan veteen hylätty auto Etelä-Walesissa Neathissä.Dimitris Legakis / AOP

Walesissä on koettu lauantaina pahimpia tulvia 30 vuoteen, kirjoittaa muun muassa BBC. (siirryt toiseen palveluun) Yksi ihminen on kuollut sateiden aiheuttamassa maanvyöryssä Cwmduadin kylässä Länsi-Walesissä. –

Voimakas Callum-myrsky katkoi sähköjä, aiheutti liikennekaaoksia ja sai joet tulvimaan yli äyräittensä Walesissa. Carmarthenin kaupungissa Etelä-Walesissa tulvavallit pettivät ensi kertaa niiden rakentamisen jälkeen 30 vuotta sitten. Useita suuria teitä on myrskyn jäljiltä poikki Walesissä, myös junaliikenne on monin paikoin pysähdyksissä.

Myrskytuulet puhalsivat noin 26 metriä sekunnissa. Luoteis-Walesissa mitattiin launtain aikana 46,2 millimetriä sadetta. Yksi kylä evakuoitiin ja ihmisiä kehotettiin pysymään sisätiloissa. Evakuoidut pääsivät kuitenkin illan aikana palaamaan koteihinsa.

Muutamissa Walesin kreivikunnissa on edelleen voimassa tulvavaroituksia. Myös paikoin Skotlannissa ja Englanissa varoitettiin lauantaina tulvista ja noin 2000 kotitaloutta on Englannissa ollut ilman sähköä.

Samaan aikaan itäisessä Englannissa Lincolnshiressä mitattiin kuumin lokakuun päivä seitsemään vuoteen, lämpötilat nousivat jopa 25 asteeseen.

Päivitetty otsikko ja teksti klo 1:39 yksi ihminen menehtynyt.