1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikenneonnettomuudet

Poliisi puhutti Kalajoen auto-onnettomuuden ainoaa eloonjäänyttä: "Muistikuvat loppuvat kohtalokkaaseen mutkaan"

Nuori mies voi olosuhteisiin nähden hyvin.

Henkilöauto oli ajautunut loivasti vasemmalle kaartuvalla tieosuudella pientareelle, minkä jälkeen se oli törmännyt peltoliittymärumpuun ja ajautunut noin viisikymmentä metriä ulos tieltä ojaan katolleen. Kuva: Tomi Hirvinen / Lehtikuva

Kalajoella lauantaina kolme kuolonuhria vaatineen auto-onnettomuuden ainoaa eloonjäänyttä on päästy puhuttamaan, kerrotaan Oulun poliisista. Kaikki autossa olleet neljä ihmistä olivat 2000-luvulla syntyneitä ja kotoisin Kalajoelta.

Poliisin mukaan auton takapenkillä istunut nuori mies loukkaantui vakavasti ulosajossa, mutta hän voi kuitenkin olosuhteisiin nähden hyvin.

– Häntä on päästy tänään puhuttamaan ja hän muistaa, että he ovat viettäneet tapahtunutta edeltävänä päivänä aikaa yhdessä. Illalla he olivat päättäneet lähteä käymään Tyngän kylässä kaverin luona, kertoo rikoskomisario Jan Sormunen Oulun poliisista.

Sormusen mukaan onnettomuudesta selvinnyt mies muistaa sen, kun auto tuli kohtalokkaaseen mutkaan, mutta sen jälkeen muistikuvia hänellä ei ole.

Poliisin tutkimusten mukaan onnettomuusauto ajoi huomattavaa ylinopeutta. Ajonopeus oli ainakin 150 kilometriä tunnissa. Myös alkoholin osuutta onnettomuuteen tutkitaan.

– Hän ei muista käytettyä ajonopeutta tai sitä, että olisi ollut jotain erityistä ennen onnettomuutta, Sormunen sanoo.

Poliisi aikoo puhuttaa eloonjäänyttä nuorta miestä lisää, kun hänen vointinsä kohenee.

Lue lisää

Kalajoen seurakunta perheiden ja nuorten tukena: "Tärkeintä on nyt läsnäolo ja kuunteleminen"

Kolme nuorta miestä kuoli ulosajossa Kalajoella – Poliisi: Huomattava ylinopeus, ainakin 150 km/h