Ennusteet: Merkelin liittolaisille suurtappio Baijerin vaaleissa

Ennusteiden mukaan CSU on saamassa noin 37 prosentin kannatuksen, mikä on valtava tappio yli 50 prosentin enemmistöön tottuneelle puolueelle.

Baijeri
Saksan sisäministeri ja CSU:n johtaja Horst Seehofer
Saksan sisäministeri ja CSU:n johtaja Horst SeehoferSven Hoppe / EPA

Tv-kanavien ennusteiden mukaan Baijerin kristillissosiaalinen unioni CSU kärsii suurtappion osavaltiovaaleissa.

Saksan liittokanslerin Angela Merkelin kristillisdemokraattien CDU:n sisarpuolue CSU on hallinnut Baijeria kuusi vuosikymmentä, pääosan ajasta yksin.

Tv-kanavat ARD (siirryt toiseen palveluun) ja ZDF (siirryt toiseen palveluun)kertovat, että CSU on saamassa noin 37 prosentin kannatuksen. Kyseessä on merkittävä tappio puolueelle, jolla on usein ollut hallussaan yli puolet osavaltioparlamentin paikoista.

Esimerkiksi viime vaaleissa puolueen äänisaalis kohosi lähes 50 prosenttiin.

CSU:n puheenjohtaja, Saksan sisäministeri Horst Seehofer sanoi sunnuntai-iltana, että hän haluaa jatkaa tehtävissään. Seehoferin mukaan vaalitulos on huono, mutta toisaalta CSU sai selvän mandaatin muodostaa Baijerin hallitus.

ZDF:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) vihreät nousisivat osavaltion toiseksi suurimmaksi puolueeksi 18 prosentin kannatuksella. Maahanmuuttoa kritisoinut Vaihtoehto Saksalle -puolue eli AfD puolestaan keräisi 11 prosenttia äänistä ja nousisi ensimmäistä kertaa osavaltion parlamenttiin.

Merkelin toinen hallituskumppani sosiaalidemokraatit on saamassa vain noin kymmenen prosenttia äänistä.

Lue myös:

Baijerin konservatiiveja voi odottaa nolo rökäletappio, jonka seuraukset näkyvät Berliinissä ja Brysselissä asti – 4 kysymystä ja vastausta tärkeistä osavaltiovaaleista