1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tekonurmi

Kemin lämmitettävän tekonurmen rakentaminen on kaatumassa liian kalliiseen hintaan

Kemi sai rakennusurakasta vain kaksi tarjousta, jotka molemmat ovat lähes kaksi kertaa hinta-arviota suuremmat.

tekonurmi
Sauvosaaren jalkapallokenttä.
Kemin kaupunginhallitus päättää maanantaina Sauvosaaren lämmitettävän tekonurmen rakentamisesta. Kaupunginjohtaja Tero Nissinen esittää hankinnan kekeyttämistä.Risto Koskinen / Yle

Kemin Sauvosaareen suunniteltu lämmitettävän tekonurmen rakentaminen on peruuntumassa. Kaupunginjohtaja Tero Nissinen esittää maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallituksella hankinnan keskeyttämistä, koska saadut tarjoukset ovat huomattavasti suuremmat kuin talousarvioon varattu rahamäärä.

Kaupunki sai urakasta vain kaksi tarjousta. Molemmat tarjoukset olivat noin puolitoista miljoonaa euroa, kun urakan hinta-arvio on noin 800 000 euroa. Yhdyskuntatekniikan päällikkö Mika Grönvallin mukaan tarjouksia tuli vähän verrattuna siihen, että yleensä Kemi saa maanrakennusurakoista viidestä kymmeneen tarjousta.

Nissinen esittää myös, että mahdollista uutta kilpailutusta arvioidaan ensi vuonna Sauvosaaren urheilupuiston suunnittelun yhteydessä.

Kaupunki on saanut lämmitettävälle tekonurmelle 240 000 euron tuen opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

– Tuki raukeaa, jos hanke keskeytetään, Nissinen toteaa.

Hankkeeseen on haettu myös Suomen Palloliiton avustusta. Siitä ei ole vielä tullut päätöstä. Suuruudeltaan se olisi Nissisen mukaan mahdollisesti noin 40 000 euroa.

Lue seuraavaksi