Pääkaupunkiseudulla huutava pula suurkeittiöhenkilökunnasta

Alalla on matalat palkat. Myös tv-ohjelmien synnyttämä kokkibuumi alkaa olla historiaa.

Ravitsemusala
Läheltä
Yle

Pääkaupunkiseudun koulujen, päiväkotien ja hoivalaitosten keittiöihin on vaikeaa löytää ammattitoisia kokkeja ja tiskaajia.

Henkilöstöpalveluyhtiö Seure välittää kaupungeille yli 50 työntekijää päivittäin, mutta moni sijaistustilaus jää täyttämättä henkilöstöpulan takia. Kokkien sijaistarve on noussut yli 50 prosenttia viime vuodesta.

Työntekijäpulaan on monia eri syitä.

– Suurkeittiötyö on matalapalkkaista, eikä mahdollisuutta työvuorolisiin useinkaan ole, sanoo Seuren palvelualojen asiantuntija Anu Wälläri yhtiön tiedotteessa.

Myös televisio-ohjelmien aikaansaama kiinnostus keittiöalaan alkaa olla ohi.