Bussin takalasi pamahti rikki kesken syyslomamatkan Tallinnaan: "En muista vastaavaa"

Bussi jatkoi matkaa rikkinäisellä lasilla Hämeenlinnaan, missä linja-auto vaihdettiin.

matkailu
Kuvituskuva.YLE / Heini Holopainen

Tallinnan matka sai odottamattoman käänteen syyslomalla, kun bussin takalasi räjähti yhtäkkiä rikki Tampereella.

Ikaalisten Matkatoimiston ryhmä oli matkalla maanantaina aamulla Tallinnaan. Bussissa oli noin 25 ihmistä, kun matkanteko keskeytyi hetkeksi.

Kuljettajan mukaan bussi mateli kävelyvauhtia Pyynikintorin jälkeen tietöiden keskellä, kun bussin takalasi yhtäkkiä pamahti rikki.

– Ikkuna rikkoutui ihan itsekseen, ei ole mitään havaintoja ilkivallasta. En muista vastaavaa, Ikaalisten Matkatoimiston toimitusjohtaja Esa Talonen sanoo.

Kuljettaja oli veikannut Taloselle, että takalasiin on voinut asennusvaiheessa jäädä jännite, ja lasi on voinut tärähtää tietyön kohdalla.

Bussi jatkoi rikkinäisellä lasilla matkaa Hämeenlinnaan, jossa ajoneuvoa vaihdettiin. Takalasi oli auki, mutta Talosen tiedossa ei ole, että kukaan matkustaja olisi kärsinyt kylmästä.

Ikaalisten Auton yrittäjä Timo Ranta ei tiedä tarkkaa syytä tapahtuneelle. Hänen mukaansa vastaavaa ei ole tapahtunut aiemmin.

Kukaan matkustajista ei ollut bussin takaosassa, eikä kukaan loukkaantunut. Takalasi meni Rannan mukaan muruiksi ja molemmat kaksi päällekkäistä lasia hajosivat.