1. yle.fi
  2. Uutiset

"Menestys riippuu niistä ihmisistä, joita saa ympärilleen" – Ari-Pekka Salovaara on Vuoden nuori menestyjä

Lappeenrantalainen toimitusjohtaja antaa suurimman osan kunniasta työyhteisölleen.

nuorkauppakamarit
Ari-Pekka Salovaara
Ari-Pekka Salovaarasta parasta työssä on seurata yrityksen kasvua ja ihmisten kehittymistä.Visma

Lappeenrantalainen Ari-Pekka Salovaara on Vuoden nuori menestyjä. Valinnan teki Suomen Nuorkauppakamarit -yhdistys.

Salovaaran mukaan vanha tuttu ilmoitti hänet yllättäen kilpailuun.

– Taisi olla viimeinen mahdollisuus, naurahtaa 39-vuotias Salovaara.

Nuorkauppakamarin kilpailu on tarkoitettu 18–40-vuotiaille.

"Menestys riippuu ympärillä olevista ihmisistä"

Palkintoraadin perustelujen mukaan Ari-Pekka Salovaara on moderni toimitusjohtaja, joka saa ihmisistä heidän parhaat puolensa esille. Salovaara allekirjoittaa raadin perustelut.

– Sen olen oppinut, että menestys riippuu niistä ihmisistä, joita saa ympärilleen. Loppujen lopuksi se tuote tai muukaan ei synny ilman, että ne tietyt tyypit ovat siinä mukana, hän sanoo.

Yrittäjäksi Salovaaran houkutteli opiskelukaveri Jari Kärkkäinen.

Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa opiskelleet kaverukset perustivat ensimmäinen yrityksensä vuonna 2002. Pari vuotta myöhemmin he perustivat ohjelmistoyritys Severan, joka menestyi ja kasvoi.

Nuoret yrittäjät myivät Severan Vismalle vuonna 2010. Severasta tuli Visma Solutions Oy, ja Salovaarasta sen toimitusjohtaja.

– Severa on edelleen yksi johtamani yrityksen päätuotteista, kertoo Salovaara.

Visma Solutions -yhtiöllä on asiakkaana 170 000 yritystä, joista puolet on Suomessa ja puolet ulkomailla. Yritys on kasvanut lähes 900 prosenttia vuosien 2011–2018 aikana. Yrityksen liikevaihto on 48 miljoonaa.

Hallitusammattilainen ja bisnesenkeli

Miljoonakaupat Visman kanssa turvasivat Salovaaran talouden hänen ollessaan 30-vuotias. Työnteon lopettamista hän ei edes harkinnut.

– Jos en tekisi tätä, niin varmaan sitten jotain muuta. Rakastan työtä, ja sitä, että voin seurata yrityksen kasvamista ja ihmisten kehittymistä, Salovaara sanoo.

Hän on alallaan haluttu osaaja, ja työskentelee muun muassa Nordic Business Forum Oy:n hallituksessa. Lisäksi hän tekee enkelisijoituksia kasvuyhtiöihin.

Salovaaran lisäksi Vuoden nuori menestyjä -kilpailussa palkittiin Suomea paralympialaisissa edustanut kelkkahiihtäjä Sini Pyy sekä useissa kansainvälisissä tiedekilpailuissa palkittu Petteri Timonen. Kolmikko etenee kansainväliseen TOYP – Ten Outstanding Young Persons of the World -kilpailuun.

Lue seuraavaksi