Korkeavuorenkadun kultasepänliikkeen ryöstäjät saivat yli kolme vuotta vankeutta – saaliin arvo reilu 220 000 euroa

Suomalaiset, moottoripyöräkypäröihin pukeutuneet ryöstäjät puhuivat hämäysmielessä englantia.

ryöstö
Kultasepänliike ryöstö
Antti Lähteenmäki / Yle

Helsingin Korkeavuorenkadulla sijaitsevan kultasepänliikkeen ryöstäjät on tuomittu kolmen vuoden ja kahden kuukauden vankeustuomioon Helsingin käräjäoikeudessa.

Syyttäjän mukaan varastetun omaisuuden arvo oli yhteensä 220 679 euroa. Poliisi sai ryöstösaaliin takaisin kiinniottotilanteessa.

Toisen miehistä tuomittiin myös ampuma-aserikoksesta, ja hänen hallustaan takavarikoidut ampuma-ase ja patruunat, vasara, kaasusumutin sekä selkäreppu tuomitaan valtiolle menetetyiksi. Toisen miehistä sai tuomion lievästä ampuma-aserikoksesta. Myös hänen kaasusumuttimensa ja reppunsa menivät valtiolle.

Tekijät velvoitetaan myös maksamaan yhteisvastuullisesti korvauksia ryöstön kohteena olleelle yritykselle ja liikkeen myyjälle. Osa koruista vahingoittui ryöstön yhteydessä.

Tekijät tulivat paikalle moottoripyörällä

Ryöstö tapahtui elokuun 7. päivänä Helsingin Ullanlinnan kaupunginosassa, kun moottoripyöräkypäriin sonnustautuneet miehet tunkeutuivat liikkeeseen ja saivat väkivaltaa käyttäen ja sillä uhkaamalla koruliikkeen omaisuutta mukaansa. Suomalaiset miehet puhuivat keskenään englantia.

Naismyyjä kaadettiin maahan heti, kun ensimmäinen mies tunkeutui liikkeseen, ja uudelleen sen jälkeen, kun hänet oli pakotettu avaamaan vitriinit. Käräjäoikeuden tuomiosta ilmenee, että kaatajalla oli kamppailulajitausta. Myyjä loukkasi muun muassa niskansa ryöstössä.

Tekijät tulivat paikalle moottoripyörällä. Ajoneuvo oli toisen omistuksissa, mutta siihen oli laitettu varastetut rekisterikilvet. Miehistä toinen oli käynyt etukäteen tutustumassa liikkeeseen.

Tekijät saatiin pian kiinni tapahtumapaikan lähistöltä.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Lue myös:

Korkeavuorenkadun kultasepänliikkeen ryöstöstä uusia tietoja – toisen epäillyn repusta löytyi ladattu ase, liikkeen työntekijää uhattiin pippurisumutteella

Kultasepänliike ryöstettiin Korkeavuorenkadulla Helsingissä – kaksi moottoripyöräkypärään sonnustautunutta miestä tunkeutui liikkeeseen, anastetun omaisuuden arvo huomattava