1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pahoinpitely

Tampereen Keskustorin pahoinpitelystä epäilty ilmoittautui itse poliisille: "Lievältä vaikuttava pahoinpitely saattaa helposti johtaa äärimmäiseen lopputulokseen"

Uhri kuoli pahoinpitelyn jälkeen.

Arkistokuva tapahtumapaikasta Keskustorilla. Kuva: Petri Aaltonen / Yle

Tampereen Keskustorilla tapahtuneesta, kuolemaan johtaneesta pahoinpitelystä epäilty on ilmoittautunut poliisille.

Poliisi on ottanut hänet kiinni. Epäilty on vuonna 1997 syntynyt tamperelainen mies. Asiaa tutkitaan tässä vaiheessa kahtena pahoinpitelynä ja törkeänä kuolemantuottamuksena.

Mies pahoinpideltiin kriittiseen tilaan Tampereen Keskustorilla 6. lokakuuta kello kahdelta yöllä. Pahoinpitely tapahtui Keskustorin taksitolpan ja Hämeenkadun välisellä alueella.

Noin 60-vuotias uhri kuoli viime yönä tajuihinsa tulematta.

Poliisi julkisti viikonloppuna valvontakamerakuvia epäillystä, jonka jälkeen sama nimi tuli esiin toistuvasti. Ennen kuin poliisi ehti tavoitella miestä, hän otti itse yhteyttä ja saapui sovitusti paikalle. Epäiltyä kuulustellaan parhaillaan.

– Vastaavia yhdellä tönäisyllä, iskulla tai potkulla aiheutuneita kuolemantapauksia on vuosittain muutamia. Lievältä vaikuttava pahoinpitely saattaa helposti johtaa äärimmäiseen lopputulokseen. Ainoa tehokas keino estää vastaavaa tapahtumasta on se, että ihmiset pidättäytyvät kaikesta väkivallan käytöstä, rikosylikomisario Jari Kinnunen sanoo tiedotteessa.

Tutkinnanjohtaja Jari Kinnunen sanoo Ylelle, että epäilty on selvittänyt poliisille asioita. Epäilty kertoi kuulusteluissa poliisille työntäneensä uhria, ei lyöneensä häntä.

Uhri ja epäilty ovat poliisin mukaan olleet toisilleen ilmeisesti tuntemattomia. Vielä ei ole tiedossa, onko heidän välillään ollut riitaa ja mistä se mahdollisesti on aiheutunut.

Pahoinpitely sai paljon huomiota, koska pahoinpitely tapahtui julkisella paikalla ja sillä oli paljon silminnäkijöitä.

Lue lisää:

Uhri kriittisessä tilassa: Mies pahoinpideltiin useiden ihmisten nähden, mutta silminnäkijät eivät ole ilmoittautuneet poliisille

Poliisi kaipaa havaintoja: Mies pahoinpideltiin henkihieveriin Tampereen Keskustorilla

Tampereen Keskustorilla pahoinpidelty mies on kuollut – epäilty yhä karkuteillä, vaikka teolla useita silminnäkijöitä