Herätys: Irtisanomislaista väitellään eduskunnassa, Airiston Helmi taas käräjillä, levottomuudet eivät enää pelota valmismatkaajaa

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Valtion vuoden 2019 talousarvioesityksen tiedotustilaisuus 29. elokuuta.
Valtion vuoden 2019 talousarvioesityksen tiedotustilaisuus 29. elokuuta.Jarno Kuusinen / AOP

Eduskunnassa otetaan yhteen irtisanomislaista

Eduskunnassa keskustellaan tänään työllisyyspolitiikasta ja irtisanomisten helpottamisesta pienissä yrityksissä. Odotettavissa on kiihkeää väittelyä, kun hallitus pyrkii puolustamaan työllisyystoimiaan opposition hyökkäyksiltä. Lue tästä, mitkä kiistakysymykset todennäköisesti nousevat esille.

Airiston Helmi -tutkinnan venäläisepäilty haluaa vapaaksi

Varsinais-Suomen käräjäoikeus käsittelee aamulla kello 9.30 venäläismiehen vaatimusta vapaaksi pääsystä. Mies on ollut vangittuna syyskuun 25. päivästä lähtien. Keskusrikospoliisi epäilee häntä Airiston Helmeen kohdistuvassa tutkinnassa törkeistä veropetoksista. Yle kertoi eilen, että poliisi vastustaa miehen vapaaksi päästämistä. Poliisi kertoi löytäneensä uutta ja kiinnostavaa aineistoa kotietsinnässä löydetystä materiaalista.

Airiston Helmi -juttuun liittyvä vangitsemisoikeudenkäynti Vantaan käräjäoikeudessa 2.10.2018. Jutun pakkokeinotuomari istui etäyhteyden päässä Varsinais-Suomen käräjäoikeuden tiloissa Turussa. Kuvassa rikoksista  epäilty venäläismies ja tämän asianajaja Tuomas Sunnari.
Airiston Helmi -juttuun liittyvä vangitsemisoikeudenkäynti 2.10.2018. Kuvassa Vantaan käräjäoikeudessa rikoksista epäilty venäläismies ja hänen asianajajansa Tuomas Sunnari.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Suomalaiset palasivat väkivallasta kärsineisiin lomakohteisiin

Väkivallasta kärsineet aurinkolomakohteet ovat jälleen suomalaisten suosiossa. Esimerkiksi Egypti puuttui suurten matkatoimistojen valikoimasta vuosien ajan, arabikevään levottomuuksista lähtien. Nyt Egyptin ja Turkin valmismatkoja myydään pitkästä aikaa loppuun.

Uimaranta Hurghadassa.
Yle

Trump: ”Roistotappajat” ehkä sauditoimittajan murhan takana

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump arvelee, että ”roistotappajat” saattaisivat olla sauditoimittaja Jamal Khashoggin surman taustalla. Trump kommentoi asiaa toimittajille Valkoisessa talossa sen jälkeen, kun hän oli keskustellut puhelimitse Saudi-Arabian kuninkaan Salmanin kanssa. Turkin viranomaiset uskovat, että Saudi-Arabian agentit murhasivat Khashoggin maan konsulaatissa Istanbulissa lähes kaksi viikkoa sitten.

Presidentti Donald Trump muistotilaisuudessa
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump.Andrew Harrer / EPA

Microsoftin perustaja Paul Allen on kuollut

Tietotekniikkayhtiö Microsoftin toinen perustaja Paul Allen kuoli maanantaina. Hän oli 65-vuotias. Aiemmin tässä kuussa kerrottiin, että hänen imusolmukesyöpänsä oli uusiutunut. Allen perusti Microsoftin lapsuudenystävänsä Bill Gatesin kanssa vuonna 1975.

Microsoftin toinen perustaja Paul Allen.
Microsoftin toinen perustaja Paul Allen.Andrew Gombert / EPA

Sää viilenee

Matalapaine sateineen kulkee aamulla maan keskiosan yli itään. Päivällä sää on pääosin poutaista, mutta matalapaineen kylmä säärintama vaikuttaa maan etelä- ja itäosien yllä. Maan eteläisimmässä osassa ja kaakossa päivä voi olla kohtalaisen lämmin, mutta muualla on viileämpää. Lue lisää Ylen sääsivuilta.

Tiistain sääkartta.
Yle Sää