1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Brexit

Epätietoisuus Iso-Britannian brexit-neuvotteluiden seuraavista askelista jatkuu – Brysselin huippukokouksessa haetaan uutta ratkaisuehdotusta

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk totesi maanantaina, että molempien osapuolien tulee neuvotella paras mahdollinen sopimus

Brexit
Kuvakaappaus videosta
Iso-Britannian pääministeri Theresa May puhui maanantaina parlamentissa ja totesi, että brexit-sopimus on yhä mahdollinen.Ben Birchall / AFP

Iso-Britannian parlamentissa maanantaina puhunut pääministeri Theresa May totesi, että brexit-sopimus on yhä mahdollinen.

– Uskon, että neuvottelemalla saamme parhaan lopputuloksen sekä Iso-Britannialle että Euroopan unionille. Olen turhautunut siihen, että Irlannin rajan asemasta ei ole löytynyt vielä sopua.

May kohtaa keskiviikkona muut EU-maat Brysselissä ja siellä keskustellaan, miten nyt edetään.

Huippukokouksen aluksi pääministeri May kertoo hallituksensa brexit-linjauksista.

”Emme saa luovuttaa”

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk totesi maanantaina, että molempien osapuolien tulee neuvotella paras mahdollinen sopimus. Hän johtaa puhetta keskiviikkona, kun kaikki 27 EU-maata tapaavat Brysselissä.

– Emme saa luovuttaa tässä vaiheessa, Tusk totesi huippukokouksen kutsukirjeessä.

Tuskin mukaan nyt on todennäköisempää kuin koskaan aiemmin, että Iso-Britannia jättää EU:n ilman sopimusta.

Sen vuoksi EU varautuu edelleen sopimuksettomaan brexitiin. Tästä asiasta keskustellaan keskiviikkona alkavassa huippukokousessa Brysselissä.

Iso-Britannia eroaa Euroopan unionista 29.3.2019. Tästä päivämäärästä lähtien käynnistyy siirtymäaika, joka kestää vuoden 2020 loppuun asti.

Lue myös:

EU:n brexit-neuvottelija: Asioita on edelleen sopimatta

Lähteet: AP, Reuters

Lue seuraavaksi