Panttivankitilanne Kölnin rautatieasemalla saattoi olla terroriteko

Saksalaislehden mukaan mies oli jo kaatanut bensiiniä panttivangin päälle, kun poliisi rynni paikalle.

Kölnin päärautatieasemaa jouduttiin sulkemaan junaliikenteeltä useiksi tunneiksi. Kuva: EPA

Saksassa poliisi tutkii, oliko maanantaina Kölnissä naisen panttivangiksi ottaneella miehellä yhteyksiä äärijärjestöihin ja yrittikö hän terroritekoa. Tapahtumien aikana 14-vuotias tyttö ja kaksi naista saivat vammoja.

Tilanne alkoi, kun viisikymppinen mies sytytti polttopullon pikaruokaravintolassa Kölnin rautatieasemalla maanantai-iltapäivällä.

Polttopullo sai pikaravintolan palosammutusjärjestelmän ruiskuttamaan vettä. Mies säikähti ilmeisesti sprinkleriä ja otti yhden naisen panttivangiksi mukaan läheiseen apteekkiin. Ravintolassa ollut teini-ikäinen sai palovammoja jalkoihinsa ja yksi nainen vietiin sairaalaan hänen hengitettyään savua.

Poliisin erikoisryhmä otti miehen kiinni kahden tunnin jälkeen apteekista. Tekijä loukkaantui vakavasti poliisin ammuttua häntä. Panttivankina ollut nainen loukkaantui lievästi.

Bild-lehden (siirryt toiseen palveluun) mukaan mies oli kaatanut bensiiniä panttivangin päälle ja oli juuri sytyttämässä ainetta, kun poliisin erikoisryhmä oli estänyt teon.

Poliisi ei sulje pois sitä mahdollisuutta, että mies yritti tehdä terroriteon. Apteekista löytyi henkilökortti, jonka mukaan mies olisi 55-vuotias syyrialainen. Häntä hoidetaan kölniläisessä sairaalassa.

Apteekista löytyi kaasupatruunoja. Osa niistä oli teipattu yhteen.

Kölnin päärautatieasemaa jouduttiin sulkemaan junaliikenteeltä useiksi tunneiksi. 1300 junaa liikennöi päivittäin Kölnin päärautatieaseman kautta.

Aiheesta muualla: