Attendo osti kaavilaisen GG-Hoivan

GG-Hoivalla on yksi 30-paikkainen hoivakoti Kaavilla.

Kaavi
Vanhus pyörätuolissa.
Jyrki Lyytikkä / Yle

Yksityinen terveysyhtiö Attendo on ostanut kaavilaisen GG-Hoiva-yhtiön. Vuonna 2007 perustetulla GG-Hoivalla on Kaavilla yksi hoivakoti, jossa on 30 asukaspaikkaa.

Työntekijöiden työsuhteet pysyvät kaupan jälkeen ennallaan. GG-Hoivan toimitusjohtaja Juha Miettinen sanoo tiedotteessa olevansa tyytyväinen, että hoivakoti saa yrityskaupan myötä leveämmät hartiat jatkaa työtä kaavilaisten ikäihmisten hyväksi.

Myös Attendolla iloitaan kaupasta.

– Tästä on käyty pitkään keskusteluja. Otimme GG-Hoivan yksikön mielellämme joukkoomme, Attendon aluejohtaja Anne Flink kuvailee.

Attendo on aiemmin ostanut Kaavilta kunnan terveyskeskuksen, palveluasunnot ja kunnantalon. Koillis-Savo-lehden (siirryt toiseen palveluun) mukaan Attendo aikoo purkaa kunnantalon jo tämän vuoden puolella. Yhtiön tarkoituksena on lehden mukaan aloittaa tämän vuoden puolella myös kunnantalon paikalle tulevan vanhusten hoivakodin rakentamisen.

– Purkamisen aloittaminen riippuu siitä, miten kunnantalolta pois muutto sujuu. Mutta jos hyvin käy, purkaminen voidaan aloittaa tämän vuoden puolella. Hoivakodin rakentamisen aloittaminen menee todennäköisesti ensi vuoden puolelle, Flink arvioi.

Attendo on Pohjoismaiden suurin julkisten hoiva- ja terveyspalveluiden yksityinen palveluntuottaja. Pörssiyhtiöllä on yli 24 000 työntekijää yli 700 toimipisteessä Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa.

Attendo myi toukokuussa Suomen terveyspalvelunsa Terveystalolle (siirryt toiseen palveluun) yli 200 miljoonalla eurolla. Attendon mukaan myynti antaa sille paremmat mahdollisuudet keskittyä hoivapalveluihin. Muun muassa Taloussanomat (siirryt toiseen palveluun) on kertonut, että kilpailu- ja kuluttajavirasto selvittää edelleen kauppaa.

Juttuun lisätty 16.10. 11:43 Attendon aluejohtajan Anne Flinkin kommentit