Hammasharjoja, takkeja ja terveyssiteitä – Mikkelissä ihmiset lahjoittivat ahkerasti Asunnottomien yön keräykseen

Mikkelissä keskiviikkoiltana alkava Asunnottomien yön tapahtuma jatkuu yön yli tuomiokirkon kryptassa.

Mikkeli
Hammasharjoja.
Niina Ryyppö / Yle

Mikkelissä ihmiset ovat lahjoittaneet paljon vaatteita ja hygieniatarvikkeita Asunnottomien yön keräykseen.

Keräykseen on tuotu muun muassa laatikollinen hammasharjoja ja -tahnoja, saippuaa, suihkusaippuaa ja terveyssiteitä, luettelee Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan johtava diakoniatyöntekijä Anne Pöyry.

– Ihmiset ovat lahjoittaneet tosi paljon. Hyvältähän se tuntuu.

Toimintakeskus Veturille ja avustusjärjestö ViaDialle on myös viety jonkin verran takkeja jaettavaksi.

Avustuksia jaetaan niitä tarvitseville keskiviikkoiltana alkavassa Asunnottomien yö -tapahtumassa Mikkelin tuomiokirkon kryptassa. Asunnottomien yönä on myös saunomis- ja peseytymismahdollisuus toimintakeskus Veturissa kello 18–20.

– Näkemyksemme mukaan Mikkelissä varsinaista asunnottomuutta on hyvin vähän, mutta monelta mikkeliläiseltä puuttuu koti, kertovat toimintakeskus Veturin ohjaaja Minna Pellinen ja päihde- ja mielenterveyskuntoutuksen esimies Pirjo Liukkonen tapahtuman tiedotteessa.

Heidän mukaansa keskeistä on kodittomuus ja köyhyys varsinaisen asunnon puuttumisen sijaan.

Mikkelissä Asunnottomien yötä varten ei ole aiemmin järjestetty yhtä laajaa keräystä kuin tänä vuonna, sanoo johtava diakoniatyöntekijä Anne Pöyry.

YK:n kansainvälistä päivää köyhyyden poistamiseksi vietetään vuosittain 17. lokakuuta. Päivää on vietetty vuodesta 2002 lähtien Asunnottomien yön merkeissä, kansanliikkeen verkkosivuilla kerrotaan.