1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tieliikenneonnettomuudet

Kalajoen turmasta lisää tietoa – autolla vauhtia 165 kilometriä tunnissa ja törmäys rekisteröitiin jopa seismologian laitoksella

Poliisin kuulusteluissa on selvinnyt, että tapahtumailtana ennen ajoon lähtöä mökillä olleessa seurueessa oli nautittu alkoholia. Toistaiseksi asiassa ei kuitenkaan epäillä rattijuopumusta.

tieliikenneonnettomuudet
Onnettomuusauto ojassa.
Lauantaiyönä Kalajoelta Ylivieskaan johtavalla tiellä tapahtui onnettomuus, jossa kolme nuorta kuoli ja yksi loukkaantui.Tomi Hirvinen / Lehtikuva

Kalajoella lauantain vastaisena yönä sattuneesta auto-onnettomuudesta on selvinnyt lisää yksityiskohtia.

Täsmälleen onnettomuushetkellä hieman yhden jälkeen yöllä lähistöllä oleva seismologian laitoksen mittauspiste Kalajoen Kamusenperällä on rekisteröinyt jäljen, joka ei sovi maanjäristykseen eikä räjäytykseen. Poliisista kerrotaan, että rekisteröinti onkin aiheutunut hyvin todennäköisesti kolariauton törmäyksestä. Mittauspiste sijaitsee varsin lähellä tapahtumapaikkaa.

Rikosylikonstaapeli Juha Kangas kertoo, että onnettomuusauton nopeusmittari oli pysähtynyt lukemaan 165 kilometriä tunnissa turvatyynyjen lauetessa. Onnettomuusauto on siis ajanut vähintään 165 kilometrin tuntinopeutta.

Kankaan mukaan poliisi on puhuttelut ja kuulustellut onnettomuuden hengissä selvinnyttä uhria sekä muita tapahtumailtana seurueeseen kuuluneita. Kuulusteluissa on selvinnyt, että tapahtumailtana ennen ajoon lähtöä mökillä olleessa seurueessa oli nautittu alkoholia.

Toistaiseksi asiassa ei kuitenkaan epäillä rattijuopumusta. Kuljettajan ja muiden onnettomuudessa kuolleiden mahdollinen veren alkoholimäärä selviää oikeuslääketieteellisissä tutkimuksissa.

Lue myös:

Poliisi puhutti Kalajoen auto-onnettomuuden ainoaa eloonjäänyttä: "Muistikuvat loppuvat kohtalokkaaseen mutkaan"

Kolme nuorta miestä kuoli ulosajossa Kalajoella – Poliisi: Huomattava ylinopeus, ainakin 150 km/h

Kalajoen seurakunta perheiden ja nuorten tukena: "Tärkeintä on nyt läsnäolo ja kuunteleminen"

Lue seuraavaksi