Tangokuningas Teijo Lindström rakastaa sekä viihdemusiikkia että oopperaa: "Tamara Lundilta opin sen, että voin tehdä laaja-alaista musiikkiuraa"

Teijo Lindström valittiin tangokuninkaaksi vuonna 2017. Ensimmäiseen laulukilpailuunsa Lindström osallistui jo 7 -vuotiaana ja monipuolinen muusikko taitaa niin oopperan kuin viihdemusiikin.

tangokuninkaalliset
Tangokuningas Teijo Lindström on ollut Uuden Iloisen Teatterin suuri fani jo 90-luvulta lähtien. Hän pisti svengiksi revyyn tahtiin Puoli seitsemän -ohjelman suorassa lähetyksessä.
Tangokuningas Teijo Lindström on ollut Uuden Iloisen Teatterin suuri fani jo 90-luvulta lähtien. Hän pisti svengiksi revyyn tahtiin Puoli seitsemän -ohjelman suorassa lähetyksessä.

Teijo Lindströmin esiintymisvietti syntyi jo varhain lapsuudessa. C -kasetilta kuultu Mustan kissan tango innosti pientä järvenpääläispoikaa laulamaan ja ensimmäiseen laulukilpailuunsa hän osallistui ala-asteen ensimmäisellä luokalla.

– Kouluni rehtori järjesti vuosittain kulttuurikilpailun, jossa oli mukana myös laulua. Voitin kisan neljänä vuotena peräkkäin ja ensimmäinen voitto tuli kappaleella Pii pii pikkuinen lintu, Lindström kertoo varhaisista laulumuistoistaan.

Laulukilpailut koulussa loppuivat rehtorin eläköitymiseen mutta Lindström jatkoi isommille areenoille.

Madonna vs Katri-Helena

Puoli seitsemän (siirryt toiseen palveluun) -ohjelmassa vieraillut Lindström kertoi ihastuneensa jo kouluaikoina sekä iskelmään että klassiseen musiikkin. Musiikkitunnin levyraatiin hän toi omia suosikkejaan, jotka poikkesivat muiden oppilaiden valinnoista.

– Muut toivat kuunneltavaksi Madonnaa, minä Katri-Helenan ja Luciano Pavarottin levyjä. Murrosiän kynnyksellä ooppera alkoi kiinnostaa minua enemmänkin.

Lavakettu Tamara Lund

Lindström opiskeli oopperalaulua muun muassa Italiassa ja on saanut oppia myös oopperalaulaja Tamara Lundilta.

– Tamara oli ihana leidi, aivan mieletön lavakettu! Tamara oli iso iskelmätähti Suomessa ja Keski-Euroopassa hänellä oli suuri ooppera- ja operettiura. Minä rakastin sekä viihdemusiikkia että klassista ja Tamaralta opin, että voin tehdä laaja-alaisesti molempia. Se oli minulle iso asia ja helpotus, ettei tarvitse valita jompaa kumpaa.

Valintatilanteeseen Lindström kuitenkin joutui vuonna 2004, kun hänet valittiin sekä Tangomarkkinoiden että klassisen musiikin Timo Mustakallio -laulukilpailun finaaliin. Tangomarkkinoiden tuomaristo ei antanut hänen osallistua molempiin ja Lindström valitsi klassisen musiikin.

– Nykyään on hyväksytympää se, että laulaja voi esittää monipuolisesti erilaista musiikkia. Loppujen lopuksi haaveeni sekä klassisen että viihdemusiikin saralla ovat toteutuneet.

Tangokuningas toteuttaa haaveitaan myös Suomen suurimman showkuoro Buffon johtajana. Lindström perusti kuoron vuonna 1999 ja nykyään kuoroon kuuluu jopa 180 laulajaa.

Katso Teijo Lindströmin vierailu Puoli seitsemän -ohjelmassa Yle Areenasta.