Rovaniemen krematorion rakentaminen viivästyy

Krematoriota on valmisteltu, mutta rakentamisesta ei ole vielä päätetty.

krematoriot
Arkkitehdin luonnos Rovaniemen seurakunnan krematoriosta.
Arkkitehdin alustava luonnos krematoriosta, jonka pinta-ala olisi noin 150 neliötä.Rovaniemen seurakunta

Rovaniemelle suunnitellun krematorion eli vainajien tuhkauspaikan rakentaminen on viivästymässä. Seurakunta on aiemmin valinnut urakoitsijan krematorion tuhkauslaitteistolle, mutta tarjouskilpailun hävinnyt yritys on valittanut asiasta markkinaoikeuteen.

Rovaniemen seurakunnan hallintojohtajan Antti Jääskeläisen mukaan valituksen käsittely markkinaoikeudessa tulee viivästyttämään hanketta, mutta vielä ei tiedetä kuinka paljon. Jääskeläinen ei halua arvioida sitä, milloin krematorio rakennettaisiin.

Krematoriota on suunniteltu Rovaniemelle vuosikausia, eikä sen rakentamisesta ei ole vieläkään päätetty. Rovaniemen kirkkovaltuusto päättänee investoinnista joulukuussa. Tuhkauslaitteiston toimittajan hankinta on ehdollinen.

Krematorion rakentaminen maksaa arviolta runsaat 1,3 miljoonaa euroa. Lähin vainajien tuhkauspaikka on tällä hetkellä Oulussa.

Arkkitehdin luonnos Rovaniemen seurakunnan suunnittelemasta krematoriosta.
Krematorio rakennettaisiin Tavivaaran kappelin yhteyteen.Rovaniemen seurakunta

Tuhkauslaitteistosta tuli tarjoukset kahdelta yritykseltä. Seurakunnan mukaan markkinaoikeuteen tehty valitus aiheuttaa seurakunnalle kymmenien, jopa satojen tuhansien eurojen kulut koska hankkeen kilpailutusasiakirjoja ei voi laatia valmiiksi.

Laitetoimittajan lisäksi hankkeelle on kilpailutettava rakennusurakka. Seurakunta pitää markkinaoikeuteen tehtyä valitusta perusteettomana.