Hyppää sisältöön

Asunnottomat saivat satoja pareja lapasia ja villasukkia – kutojat kätkivät mukaan koskettavia viestejä: "Toivon sinulle kaikkea hyvää"

Pirkanmaalla kerätyt lämpimät asusteet jaetaan Asunnottomien yön tapahtumissa Kumppanuustalo Arttelissa ja Pirkkalassa.

EHYT ry:n aluekoordinaattori Anne Mikkola lajittelee lahjoitettuja käsitöitä. Kuva: Anne Savin / Yle

Kumppanuustalo Arttelin Elokolossa pöydät notkuvat paperikasseja, jotka puolestaan pursuilevat erivärisiä ja -kokoisia lapasia, villasukkia, huiveja ja pipoja. Käsityöt ovat tulos keräyksestä, johon toivottiin lämpimiä asusteita asunnottomille.

EHYT ry:n aluekoordinaattori Anne Mikkola Kuva: Anne Savin / Yle

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n aluekoordinaattori Anne Mikkola kertoo, miten villaisia tuotteita on tuotu vakavalla mielin Artteliin. Ihmiset ovat kokeneet suurta tarvetta auttaa asunnottomia edes lapasten verran.

– Meillä on kuitenkin tarve tehdä hyvää ja olla avuksi jollekin, Mikkola miettiin. Joillakin meillä on välillä vähän etsimistä, kenelle voisin tehdä hyvää, mutta tämä on ollut konkreettinen tapa. Moni on todennut, että nyt tiedän, mitä minä teen.

Keräykseen tuli monta kassillista lapasia ja villasukkia asunnottomille. Kuva: Anne Savin / Yle

Keräykseen on tullut liki sata paria villasukkia ja lähes 200 paria lapasia. Lisäksi on kymmeniä pipoja ja kaulahuiveja. Useiden käsitöiden mukana on ollut viestejä niiden vastaanottajille.

– ”Toivon sinulle kaikkea hyvää, että saat olla onnellinen”, Mikkola lukee yhtä viesteistä.

– Sitä nämä tekijät ovat halunneet ja miettineet mielessään, kun he ovat tehneet näitä lapasia ja sitä on myös kiva itse kunkin kuulla ja nähdä. Tällaiset lauseet ovat äärettömän tärkeitä jokaiselle meistä.

Useissa lahjoitetuissa tuotteissa on mukana pieni tervehdys lahjan saajalle. Kuva: Anne Savin / Yle

Ja vaikka lapaset tai sukkapari tuntuvat pieneltä avulta, niin Anne Mikkola on varma, että ne ilahduttavat vastaanottajia.

– Kyllä nämä tulevat oikeasti tarpeeseen.

Lämpimiä vaatteita jaetaan Asunnottomien yön tapahtumassa Kumppanuustalo Arttelissa.

.
.