Hyppää sisältöön

Asetelma varmistui: Stubbilla vain yksi vastaehdokas EPP:n esivaalissa

Stubb kisaa saksalaista Manfred Weberiä vastaan ehdokkuudesta komission seuraavaksi puheenjohtajaksi.

Alexander Stubb esitteli vaaliohjelmaansa Brysselissä 17. lokakuuta. Kuva: Stephanie Lecocq / EPA

BRYSSEL Alexander Stubbilla on vain yksi vastaehdokas Euroopan kansanpuolueen EPP:n kisassa ehdokkuudesta EU-komission seuraavaksi puheenjohtajaksi.

Toinen ehdokas on EPP:n europarlamenttiryhmän saksalainen ryhmänjohtaja Manfred Weber. Asetelma varmistui keskiviikkona iltapäivällä kun EPP:n ehdokasasettelu päättyi.

– Sanoisin, että lähden tähän altavastaajana. Vähän kuin Suomi-Saksa-jalkapallo-ottelu, Stubb sanoi aamulla esitellessään vaaliohjelmaansa Brysselissä.

EPP valitsee kärkiehdokkaansa kongressissaan Helsingissä 8. marraskuuta. Äänestäviä jäseniä on 734.

Stubb kertoi käyneensä jo tapaamassa useiden eri maiden EPP:läisiä, ja hänen mukaansa tukea on tullut joka maasta.

– Täytyy muistaa, että julkinen tuki on eri asia kuin salainen lippuäänestys, joka Helsingissä käydään. Se antaa paljon toivoa, Stubb sanoi.

Stubbin esivaalikampanjaa rahoittaa kokoomus. Kampanjabudjetti on ehdokkaan mukaan noin 20 000 – 40 000 euroa. Stubb sanoi aikovansa kiertää eri maiden EPP-puolueita Helsingin kongressia edeltävät kolme viikkoa.

Ehdokkuus esivaalissa vaatii virallisesti tuen oman maan puolueelta ja kahden muun maan puolueilta. Stubbin ehdokkuutta tukivat kokoomuksen lisäksi Ruotsin Moderaterna ja Viron Isänmaa-puolue. Weberin tukena olivat Alankomaiden CDA ja Kreikan Uusi demokratia.

.
.