JHL:n lakko näkyy pohjalaismaakunnissa muun muassa kouluruokailuissa ja liikuntapaikoilla

Maanantaina alkava kaksipäiväinen lakko kohdentuu Seinäjoella koulujen ruokapalveluihin ja liikuntapaikoille, Vaasassa kulttuuri- ja liikuntapuolelle sekä Kokkolassa päiväkoteihin, kouluihin ja liikuntapaikoille.

lakot
Moppi ämpärissä.
Marja Airio / Lehtikuva

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto aloittaa kaksipäiväisen lakon ensi viikon alussa. Lakko on kohdennettu Vaasassa koskemaan esimerkiksi siivouspalveluita, uimahallia ja Vaasanseudun areenoita mukaanlukien Botniahalli ja jäähalli. Myös kaupungin museot ovat lakon piirissä. Vaasan kaupungilta ei kuitenkaan osata vielä kertoa, miten lakko vaikuttaa eri paikoissa.

Seinäjoella lakko koskee muun muassa ruokapalveluita, lukiota ja liikuntapalveluita. Seinäjoen kaupungin mukaan ruoka pystytään toimittamaan osaan Seinäjoen kouluista ja päiväkodeista. Tarkemmin vaikutuksista kaupungin ruokapalveluihin tiedotetaan huomenna torstaina.

Kokkolassa lakko vaikuttaa uimahallin, jäähallin, urheilualueiden, päiväkotien ja koulujen työntekijöihin.

JHL ei hyväksy hallituksen aikeita helpottaa irtisanomista yrityksissä, joissa on töissä korkeintaan 10 työntekikää. Ammattiliitto näkee, että se voi olla askel kohti irtisanomissuojan laajempaa purkamista. Lakko järjestetään maanantaina ja tiistaina.