Hyppää sisältöön

Sadat japanilaiset kertovat kirsikkapuunsa puhjenneen kukkaan syksyllä – "En ole nähnyt vastaavaa"

Tavallisesti kirsikkapuut kukkivat Japanissa maaliskuun loppupuolella. Tänä vuonna vaaleanpunaisia ja valkoisia kukkia on havaittu syksyllä.

Kirsikkapuiden myöhäinen kukkiminen saattaa johtua tämän vuoden epätyypillisestä säästä. Arkistokuva. Kuva: Kimimasa Mayama / EPA

Kirsikkapuiden kukkiminen Japanissa on yleensä kevään merkki. Paitsi tänä vuonna, kun puut kukkivat poikkeuksellisesti myös syksyllä.

Japanilainen sääpalveluyritys kertoi keskiviikkona, että yli 300 ihmistä ympäri maata on raportoinut vaaleanpunaisista ja valkoisista kukista omilla kotikulmillaan.

Paikallinen media on havainnut kukkia myös useilla tunnetuilla kirsikankukkapaikoilla.

Lämpö on saattanut sekoittaa kasveja

Japanilaisen puutohtorin Hiroyuki Wadan mukaan myöhäinen kukkiminen saattaa johtua tämän vuoden epätyypillisestä säästä. Siihen kuuluu muun muassa poikkeuksellisen vilkas taifuunikausi.

Wada kertoi yleisradioyhtiö NHK:lle (siirryt toiseen palveluun), että voimakkaat myrskyt ovat riisuneet puut lehdistään. Lehdissä on kemiallista ainetta, joka yleensä estää kukkimisen ennen kevättä.

– Tämä on tapahtunut ennenkin, mutta en ole nähnyt vastaavaa tässä mittakaavassa.

Wadan mukaan taifuuneja seurasi poikkeuksellisen lämpimiä päiviä, jotka ovat saattaneet sekoittaa kasveja. Syksyisen kukkimisen ei pitäisi kuitenkaan vaikuttaa kevään kukkimiseen.

Kirsikkapuiden kukinta on parhaimmillaan yleensä maaliskuun lopussa. Tuolloin Japanissa vietetään Hanamia, joka kuuluu maan merkittävimpiin kansanjuhliin.

Aiheesta muualla:

Lue myös: