Gogi Mavromichalis tuo Kioskista tutun spartalais-kymenlaaksolaisen karismansa uuteen nuoriso-ohjelmaan marraskuussa

FOMO kertoo marraskuussa kaiken, mistä jäät paitsi.

Puoli seitsemän
Constantinos Gogi Mavromichalis Puoli seiskan lämpiössä
Gogi Mavromichalis vaihtaa marraskuussa Kioskin auton uuden FOMO-ohjelman studioon keskellä Helsinkiä.YLE / Matti Toivonen

Yle Kioskin juontaja Constantinos "Gogi" Mavromichalis tunnusti torstain Puoli seiskassa, että ohjelmassa esitelty klassikkoeines, roiskeläppäpizza, kuului kouluaikana hänen säännölliseen ruokavalioonsa. Nykyään herkku tulee evääksi harvoin.

Puoliksi kreikkalainen Gogi pitää maailman parhaana pikaruokana souvlaki gyrosta, leipärullaa lihalla.

– Sinne voi vielä pudottaa ranskalaiset sekaan!

Kreikka on Gogille lomapaikka, jossa tavataan sukulaisia.

Kotikielinä Gogilla oli isän kanssa englanti, äidin kanssa suomi. Kreikasta hän osaa vain alkeet: kirosanat ja arveluttavat ilmaisut.

– Pitäisi opetella se. Mutta kielipääni on huono. Ruotsinkin melkein reputin ylioppilaskokeissa. Kiitokset vaan opettajalle, kun päästi läpi.

Esiintymisvietti DJ-isältä

Gogin juuret ulottuvat Spartan alueelle.

– Minun pitäisikin olla kunnon alfa-uros. Ehkä sitä yritänkin, mutta äidin kymenlaaksolainen rauhallisuus taltuttaa sen.

Gogilla on myös esiintyjän geenit. Hänen isänsä, Nicolas Mavromichailis, tunnetaan paremmin nimellä DJ Black Mike. Kotona soivat aina levyt tai musiikki-tv pauhasi. Elämä oli rock'n'rollia.

– Isä on suuri esiintyjäluonne. Se on periytynyt häneltä selvästi.

Tulossa: Keep Calm and Gogi

Kioskin autoilevana haastattelijana tunnettu Gogi osaa myös animoinnin. Hän opiskeli ammatin Englannin Bristolissa.

Nyt taito on käytössä Kioskin Keep Calm and Gogi -tuotannossa, jota voi seurata Yle Areenassa ja Yle Kioski LIFE -Youtube-kanavalla.

Siinä Gogi pyytää vihreään huoneeseen vieraakseen tunnettuja suomalaisia, jotka joutuvat yllättäviä tilanteisiin. Kaikki taustat, tapahtumat ja erikoisefektit ovat Gogin käsialaa.

FOMO ottaa haltuun kaikki kanavat

Marraskuussa Gogi aloittaa yhtenä seitsemästä nuoremman polven kyvystä, jotka lupaavat kertoa viikon kaikki ohi suun menneet tapahtumat. Ohjelman nimi FOMO tulee englannin termistä fear of missing out, joka kääntyy paitsi jäämisen peloksi.

FOMO-ohjelman tekijät ryhmäkuvassa Helsingin yössä.
YleX:n Poikelus, Hätönen, Viki ja Köpi sekä Kioskin Gogi, Emma ja Matti ovat kyllästyneitä tunteeseen, että vaikka tekee koko ajan kaikkea, jää jatkuvasti jostain paitsi. Ilmiöllä on nimikin, FOMO, eli epämääräinen ulkopuoliseksi jäämisen pelko, Fear Of Missing Out. FOMO perustaa oman toimituksen Helsingin ydinkeskustaan ja ottaa haltuun radion, somen ja tv:n, jottei kukaan jää ulkopuolelle.YLE

Keskeltä Helsinkiä tehtävä FOMO kerää viikon aikana laaditut sosiaalisen median alustojen ja verkon julkaisut myös lineaariseen televisioon. Ohjelma nähdään marraskuun alusta alkaen TV 2:n tiistain myöhäisilloissa.

Älä kokeile tätä kotona. James Bond -tarkoituksessa opittu niksi toimi edelleen, vaikka Gogi Mavromichalis ei pitkään aikaan ollutkaan kahlittuna nippusiteellä.