Kaaville perustetaan eläinlääkärien yhteisvastaanotto – tilat käyttöön vuodenvaihteen jälkeen

Pieneläimiä hoitava vastaanotto remontoidaan kunnantalon kiinteistöön.

eläinlääkärit
Kissan sterilaatio eläinlääkärin vastaanotolla.
Pertti Huotari / Yle

Kaaville perustetaan Kaavin, Juankosken ja Tuusniemen eläinlääkärien yhteisvastaanotto.

Pieneläimiä hoitava yhteisvastaanotto remontoidaan Kaavin uuden kunnantalon kiinteistöön. Varsinaisen vastaanottotilan lisäksi tiloihin tulee kaksi erillistä toimenpidehuonetta, joista toinen toimii myös leikkaustilana.

Lisäksi kellarikerroksessa on autohalli, säilytystilaa lääkkeille sekä pesutilat työvaatteille ja suureläintarvikkeille.

– Tuotantotiloilla hygienia on huomioitava, joten hyvät toimitilat, missä työvälineet ja -vaatteet voi pestä työpäivän päätteeksi on tärkeää, Siilinjärven kunnan vastaava eläinlääkäri Kaisa Hartikainen kertoo.

Hartikaisen mukaan ajatuksena on, että vastaanotossa työskentelee yksi eläinlääkäri pieneläinten parissa ja kaksi kiertäisi tuotantotiloja.

– Tietysti kysynnän mukaan toimitaan, mutta tämä on pääsääntö. Voi myös olla, että joku haluaa erikoistua esimerkiksi nautatilojen terveydenhuoltoon tai leikkauksiin, niin töitä voi senkin perusteella jakaa, Hartikainen toteaa.

Tilat käyttöön ensi vuoden alussa

Juankosken ja Tuusniemen vastaanottotilat pysyvät ainakin toistaiseksi ennallaan. Siilinjärven kunnan vastaavan eläinlääkärin mukaan sekä Juankoskella että Tuusniemellä toimipisteet pidetään auki yhtenä tai kahtena päivänä viikossa. Kaavin vastaanotto sen sijaan pidetään auki jokaisena arkipäivänä.

– Esimerkiksi iäkkäiden henkilöiden on hankala lähteä kuljettamaan lemmikkiä Kaaville. Perusrokotukset, pienet operaatiot sekä korva- ja silmätulehdukset hoidetaan omassa toimipisteessä, Hartikainen sanoo.

Kustannusarvio yhteisvastaanottotilalle on noin 70 000 euroa. Perustamiskustannukset jaetaan Kaavin, Juankosken ja Tuusniemen kesken. Tilojen muutostyöt pyritään aloittamaan mahdollisimman pian.

– Kyseessä on arviolta muutaman kuukauden remontti. Toiveiden mukaan tilat saadaan käyttöön ensi vuoden alussa, Hartikainen arvioi.